недеља, 29. новембар 2015.

Milanko Andrejić pravosnažno oslobođen optužbi

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivšeg člana Gradskog veća Pančeva za privredu i ekonomski razvoj Milanka Andrejića (52) optužbi za primanje mita i trgovinu uticajem. Sud je zaključio da nema dokaza da je izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, pa mu je ukinuta kazna od šest meseci kućnog zatvora.
Bivši kadar Nove Srbije time je oslobođen optužbi da je preko posrednika od vlasnika jednog pančevačkog kafića zahtevao 10.000 evra za pomoć prilikom izdavanja dozvole za letnju baštu. Kada vlasnik na to nije pristao, Andrejić je, kako piše u optužnici, pokušao da izdejstvuje prinudno uklanjanje letnje bašte kafića. Ovo nije jedini sudski postupak koji se vodio protiv Andrejića.
On je oslobođen optužbi da je 2009. godine u Pančevu zahtevao 10 odsto iznosa jednog projekta predstavljenog u Gradskoj upravi, a osuđen je na tri meseca zatvora jer Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio svu svoju imovinu. Apelacioni sud  ga je osudio i na godinu dana zatvora jer je zloupotrebom službenog položaja pribavio imovinsku korist u iznosu od 3.000 evra, ali ova odluka još nije pravosnažna.


http://www.politika.rs/sr/clanak/344300/Hronika/Milanko-Andrejic-pravosnazno-osloboden-optuzbi

Нема коментара: