недеља, 29. новембар 2015.

LDP: Policija da spreči divljanje fašista po Vojvodini

Pokrajinski odbor Liberalno demokratske partije najoštrije je osudio divljanje zabranjenih desničarskih organizacija "Naši" i "Obraz", koji su u Novom Sadu gazili i cepali zastave LSV-a.
Koliko god da je skup bio malobrojan i pokazao da takve ideje nemaju podršku građana Vojvodine, zabrinjava što ga je vlast dozvolila, posebno zbog činjenice da ga je organizovala organizacija koja je zvanično zabranjena u Srbiji, navodi se u saopštenju Liberalno demokratske partije.
U multietničkoj Vojvodini promocija fašizma znači stvaranje nesigurnosti i straha među građanima, piše u saopštenju.
LDP je naveo da, umesto da ih hapsi, policija je dala obezbeđenje ovom skupu i dodala da se na taj način "vlast u Beogradu još jednom pokazala kao generator stvaranja loše i veoma zapaljive atmosfere u Vojvodini pred pokrajnske izbore".
"Zbog činjenice da nije radio svoj posao i kršio zakone ove zemlje, što može da izazove dramatične posledice, Pokrajinski odbor LDP-a traži odgovornost ministra policije Nebojše Stefanovića", naveo je pokrajinski odbor LDP-a.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/2121287/LDP%3A+Policija+da+spre%C4%8Di+divljanje+fa%C5%A1ista+po+Vojvodini.html

Нема коментара: