петак, 23. октобар 2015.

ОЧЕВИЦИ ТВРДЕ ДА ЈЕ ОД УДАРА ЛЕТЕЛА: Син Жељка Митровића негира кривицу (ВИДЕО)

Bojanić Savo
Savo Bojanic, otac Andree Bojanic
Poštovana Milenka, Imao bih jednu molbu koja se odnosi na deo moje izjave. Navedena recenica glasi:"Фрапиран сам ставом тужилаштва које жели да докаже кривицу Митровића, посебно имајући у виду да је мали Александар показао искрено кајање." ...Moja prava recenica je glasila:"Фрапиран сам ставом тужилаштва које жели да докаже кривицу Желјка Митровића, а не Александра, посебно имајући у виду да је мали Александар показао искрено кајање.".... Zamolio bih Vas da to unesete kao izmenu jer je to izazvalo pometnju.
Ujedno vas obavestavam da je Aleksandar negirao krivicu u odnosu na ispisanu optuznicu, a ne i na delo koje je pricinio. Takodje se nigde ne iskazuje da je advokat koji zastupa majku poginule, a moju bivsu suprugu Emu Miljkovic Bojanic, pokusao i fizicki u sudnici da se obracuna sa jednim od advokata odbrane. Takodje se nigde i ne navode pretnje novinarima i drugim advokatima od strane ostecene, na sta je i sama sudinica reagovala i zatrazila smirivanje strasti i resavanje takvih problema u drugom izdvojenom postupku. Ja licno sam iskazao veliku iznenadjenost sto je Predlog optuznice doziveo da se pridodaju stvari i radnje koje su vec odradjene i u vise navrata ispravljane i dokazane, a koje su po okoncanju i cinile deo Predloga optuznice. Naravno, isto misljenje su delili i moj branilac u sudnici i druga dvojica koja su naknadno bila upoznata, odmah po okoncanju rocista, kao i branioci optuzenog. Takodje napominjem i poprilicnu zacudjenost i same sudinice koja je bila iznenadjena ponovnim vracanjem u novi istrazni postupak. Negodovanje sam izrazio zbog nedovoljne pripremljenosti tuzilastva i brzopletosti podizanja optuznice. Jasno je bilo i postavljeno pitanje, zasto se onda sve to nije, odmah, unelo u Predlog optuznice, pa zakazalo sudjenje, a ne na ovaj nacin zapocinjati postupak. Bilo je dovoljno to uraditi i stvari bi isle normalnim tokom. Ovo je dovelo do negodovanja,a sve su to i ispratili novinari-dopisnici koji su bili prisutni u sali, a sa kojima sam i vodio razgovor. Ja sam jasno izrazio stav da trazim fer i posteno sudjenje, a sasvim sam siguran da ce do izricanja presude doci u ne tako dugom roku i da je optuzeni svestan da ga ceka zatvorska kazna. Takodje bih Vam napomenuo, da majka ostecene ne prima pozive, da je sudija na to stavila veliku zamerku, a da jedan od njenih zastupnika nije imao jasan odgovor gde je ona sa adresom stanovanja, a koja nije adresa koja se vodi u licnim dokumentima. Doticni branilac koji je zastupa je njen Sasa Popovic koji je i pokusao da se fizicki obracuna sa jednim od advokata odbrane. Ljubazno bih vas zamolio za odgovor i korekciju moje izjave. Pozdrav, Savo Bojanic, otac Andree Bojanic





БЕОГРАД – Александар Митровић (21), син власника ТВ Пинк Жељка Митровића оптужен да је у јулу 2013. године својим аутомобилом прегазио Андреу Бојанић (17), је на почетку суђења, пред Првим основним судом у Београду, изјавио да се не осећа кривим и да не признаје извршење кривичног дела. Поступајући тужилац је, у уводном излагању, предложило да се ангажује инжењер електротехничке струке, који поседује програм којим би се исфилтрирао снимак камере са места догађаја.
Поменути видео-запис требало би да одговори на питање да ли је Андреа Бојанић прелазила улицу док је светло на семафору било црвено или зелено. Тужилац је затражио и ново медицинско вештачење, које би било поверено Институту за судску медицину, а које би описало и утврдило механизам повреда које је девојка задобила када је Митровић возилом ударио у њу.
Такође, тужилаштво је затражило и ново вештачење којим би се утврдило којом се брзином девојка кретала на пешачком прелазу с обзиром на то да из вештачења које је раније рађено, произилази да је ишла, према речима тужилаца, „брзином којом се креће Хусеин Болт током трке на сто метара”.
Одбрана је тражила додатно време како би се упознала са овим доказним предлозима и изјаснила се о њима, па је суђење одложено и наставак је заказан за 9. децембар.
Саво Бојанић, отац погинуле девојчице, изјавио је да ово суђење доживљава као поступак против Жељка, а не Александра Митровића.
– Фрапиран сам ставом тужилаштва које жели да докаже кривицу Митровића, посебно имајући у виду да је мали Александар показао искрено кајање. Он није имао намеру никога да повреди, то је био делић секунде. Професионални сам возач, и оно што се њему десило могло је да се догоди било коме – рекао је Бојанић.
Адвокат породице оштећене Андрее Бојанић, Саша Петровић, рекао је за „Политику” да не жели да даје било какве коментаре у овој фази поступка, како не би утицали на суд и тужилаштво.
Александру Митровићу оптужницом се на терет ставља да је 18. јула 2013. прегазио на пешачком прелазу у Устаничкој улици у Београду Андреу Бојанић, чиме је извршио кривично дело угрожавања сигурности и безбедности саобраћаја.
Погледајте шта један од очевидаца ове трагедије каже:





http://www.pravda.rs/2015/10/23/ocevici-tvrde-da-je-od-udara-letela-sin-zeljka-mitrovica-negira-krivicu-video/



PREGAZIO DEVOJKU (17) Sin Željka Mitrovića: Nisam kriv za smrt Andree Bojanić!


Nisam zaposlen, izdržavaju me roditelji i nemam imovinu koja se vodi na moje ime, rekao je sin
vlasnika Pinka
BEOGRAD - Aleksandar Mitrović (22), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, koji je optužen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Andrea Bojanić (17), juče je na početku suđenja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu negirao krivicu.
- Ne priznajem krivična dela koja mi se stavljaju na teret jer smatram da nisam kriv - rekao je Mitrović, koji je na suđenje došao samo u pratnji advokata.

Mitrović je izjavio da je završio gimnaziju i da trenutno studira na Fakultetu za medije i komunikaciju.

Najmanje dve godine

- Nisam zaposlen, izdržavaju me roditelji i nemam imovinu koja se vodi na moje ime - rekao je sin vlasnika Pinka.

Prema optužnici, Mitrović se tereti da je 18. jula 2013. godine u Ustaničkoj ulici džipom naleteo na Andreu Bojanić, koja je prelazila put na obeleženom pešačkom prelazu. Sin vlasnika Pinka se zbog šoka i straha udaljio sa lica mesta, ali je ubrzo posle nesreće u pratnji oca došao u beogradsku policiju i ispričao šta se dogodilo.
- Tužilaštvo ostaje pri navodima optužnice, na osnovu dokaza koje smo predložili i koje ćemo predložiti dokazaćemo da je optuženi kriv za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći. Optuženi je mlad, ranije nije osuđivan, a u krvi nije imao ni alkohol ni drogu. Zbog toga predlažemo da se Mitroviću izrekne kazna ne manja od dve godine zatvora, kao i mera zabrane upravljanja vozilom - rekla je tužiteljka.

Odloženo za decembar

Prema optužnici, kad je Mitrović automobilom naleteo na devojku, na semaforu je za vozače bilo uključeno zeleno svetlo, a za pešake crveno.
- Optuženi je išao brzinom od oko 81 kilometar na sat, što je duplo veća brzina od dozvoljene. Da se kretao dozvoljenom brzinom, mogao je da izbegne nezgodu - rekla je tužiteljka.

Tužilac je na suđenju predložio niz dokaza, čemu su se usprotivili branioci Aleksandra Mitrovića, smatrajući da je reč o novim dokazima, koji nisu navedeni u optužnici. Odbrana je zatražila odlaganje pretresa kako bi mogli da se upoznaju s predlozima, a potom i izjasne o njima, nakon čega je suđenje odloženo za decembar.



Poginula... Andrea Bojanić stradala na pešačkom prelazu


http://www.kurir.rs/crna-hronika/pregazio-devojku-17-sin-zeljka-mitrovica-nisam-kriv-za-smrt-andree-bojanic-clanak-1990025

Нема коментара: