четвртак, 20. август 2015.

SAMO SI NAMA POVEĆAO POREZ! Vučiću, šta bi sa porezom za političare?

Vučić je posle izbora 2014. godine, a neposredno pre formiranja sadašnje vlade, obećao da će uvesti porez na političare. Vučić je sredinom aprila meseca 2014. godine izjavio da će uvesti porez na političare. - Ne može nijednom državnom funkcioneru da se realno od plate oduzme manje nego nastavniku ili lekaru, rekao je Vučić Tada su mediji pisali da će novi porez za političare biti uveden zato što bi nakon ukidanja solidarnog poreza i linearnog smanjenja plata u javnom sektoru za 10 odsto, najviši državni funkcioneri plaćali manji porez nego do sada, za razliku od običnih radnika koji će plaćati više. Primera radi, ministar sa primanjima od 130.000 dinara plaćao je solidarni porez 15.500, dok bi smanjenjem plata 10 odsto plaćao 13.000.
Da bi se ispravila ova nepravda priprema se posebna mera kojom će svi državni funkcioneri biti više oporezovani od običnih radnika u javnom sektoru. Ne može nijednom državnom funkcioneru da se realno od plate oduzme manje, nego nastavniku ili lekaru, rekao je Vučić.
Solidarni porez je ukinut, plata su smanjene, penzije su smanjene, povećan je porez na imovinu, uvedene su akcize na struju, plaćaćemo taksu za RTS u iznosu od 500 dinara…
Gde je porez na političare? Kada će biti ispravljena nepravda koju je Vučić naneo svojim građanima?
Vučić nam samo uzima, a ništa ne daje! Da budemo korektni, Vučić je najavio “povećanje penzija i plata” u iznosu od jedan odsto, odnosno, oko 300 dinara! 300 dinara!


http://www.teleprompter.rs/samo-si-nama-povecao-porez-vucicu-sta-bi-sa-porezom-za-politicare.html

Нема коментара: