среда, 3. јун 2015.

VUČIĆEVO CEĐENJE SUVE DRENOVINE

Nova stranka ukazuje na još jedan besramni pokušaj Aleksandra Vučića da saopštavanjem polovičnih informacija i sakrivanjem činjenica proizvede zabludu kako je Srbija na putu svog ekonomskog procvata. Tako, premijer je izjavivši da budžetski deficit u maju iznosi 5,2 milijarde dinara umesto planiranih 19, „zaboravio“ da saopšti i činjenicu da je smanjeni deficit isključivo rezultat nerealizovanih investicija i smanjenih plata i penzija.

U situaciji kada imamo pad BDP-a, pad industrijske proizvodnje i rast javnog duga, smanjeni  bužetski deficit je isključivo posledica nerealizovanih investicija, smanjenih plata i penzija i smanjene potrošnje. Štednja ne može biti ekonomska politika kako to nastoji da predstavi sadašnja vlast, već je štednja domaćinsko ponašanje koje treba da prati rad i privređivanje. Međutim, očigledno je da u Vladi Srbije ne sedi niko ko ima bilo kakvo iskustvo u radu u privredi i zato se sve svelo na povećanje poreza i smanjenje plata i penzija. Ukoliko se ovakav naprednjački metod pod hitno ne zaustavi, ishod će biti kao u priči o seljaku i njegovom magarcu koja se završava konstatacijom: „Taman sam ga navikao da radi i da ne jede, a on uginuo.“

Uprkos Vučićevoj retorici zasnovanoj na lažima i obmanama, građanima Srbije jasno je da smo na putu sunovrata, a ne ekonomskog procvata. Građanima Srbije takođe je jasno da se privredni ambijent ne može popraviti naprednjačkim receptom koji propisuje zapošljavanje 50 hiljada partijskih vojnika u javni sektor, davanje subvencija i pogodnosti samo onim privilegovanim investitorima, i sve to na teret običnih građana koji delom svojih plata i penzija pokrivaju pogubne ekonomske mere Vlade.

Za razliku od članova Vlade koji se diče svojim „presipanjem iz šupljeg u prazno“, Nova stranka spremila je konkretan i stručan Program ekonomskih reformi koji se temelji na stvaranju društva jednakih šansi i privrednog ambijenta u kojem će pošten čovek moći da živi od svog rada.  Nova stranka nudi rešenje u smanjenju nameta na rad.  Time se svakom privredniku daje subvencija i olakšava poslovanje, a smanjenje prihoda u budžetu bi se kompenzovalo otpuštanjem po partijskom ključu zaposlenih u javnom sektoru.

http://www.novastranka.rs/vesti/vucicevo-cedenje-suve-drenovine

Нема коментара: