среда, 3. јун 2015.

Tadić napao Pajtića iz Mijanmara

Reagujući na Pajtićeve navode da je "SNS Tadićev lični projekat", ali i na tvrdnju da mu je svojevremeno upravo Tadić zabranio da bude srpski premijer, bivši predsednik države oštro je odgovorio lideru DS.
"U paničnom strahu zbog činjenice da je jedini lider čiji je rejting manji od rejtinga stranke koju vodi, Bojan Pajtić je napade preusmerio ka jedinoj istinski opozicionoj stranci SDS. Da li je sumanutu ideju da je Tadić stvorio SNS Pajtić imao i dok je Tadić bio predsednik DS, ali je ipak glasao za sve njegove odluke zbog straha da bi mogao izgubiti funkcije koje je svesrdno prihvatao? Pajtić je ponovo pokazao da mu je sopstvena vlast iznad interesa građana i pokrajine i nikakve bajke i teorije zavere ne mogu to prikriti", navodi se u saopštenju Tadićevog SDS.
Sasvim je, inače, zanimljivo da je Tadić ovo saopštenje stranačkim saradnicima izdiktirao iz Mijanmara (bivše Burme), gde se nalazi u neformalnoj poseti.


ŽESTOKA SVAĐA U PREDSEDNIŠTVU DS "Topli zec" za Borka Stefanovića!
 
Dragoljub Mićunović, Branislav Kuzmanović i Aleksandra Jerkov uoči mitinga u Kragujevcu žestoko napali Borka Stefanovića. Nemaš obraza, sram te bilo, rušiš stranku sad kad je najteže, poručio Mićunović potpredsedniku DS. Stefanović sve vreme samo ćutao
 
SAM PROTIV SVIH Borislav Stefanović

Potpredsednik DS Borislav Stefanović prošao je bukvalno kroz "toplog zeca" na sednicama predsedništva i glavnog odbora te stranke održanim u subotu u Kragujevcu, neposredno pre mitinga demokrata.
RADI ZA DRUGE
Aleksandra Jerkov i Branimir Kuzmanović optužili su Borka da ono što u poslednje vreme radi nije u interesu DS, već nekog drugog
Izvor Informera
Na burnim sastancima partijskog rukovodstva pljuštale su žestoke kritike, ali i uvrede na račun Stefanovića, koji je sve to "junački" oćutao, prenose naši izvori iz vrha DS.

Jednoglasno protiv

Kako saznajemo, Borko je kasnio oko 15 minuta na sednicu predsedništva i u salu u kojoj se održavao sastanak ušao je baš dok je predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović kritikovao njegov rad!
- Mićun ga je jedva dočekao! Ponovio je sve što je rekao pre nego što je Borko došao i optužio ga maltene za izdaju! Rekao je da Stefanović u najtežem momentu za stranku pokušava da je uruši i podeli! U lice mu je doslovce rekao: "Nemaš obraza! Sram te bilo! Rušiš stranku sad kad je najteže!"... Borko nije ni reč odgovorio, samo je ćutke slušao zamerke - prenosi naš izvor koji je prisustvovao sastancima rukovodstva DS. On kaže da su se Mićunoviću u napadima na Borka odmah pridružili i drugi funkcioneri.
- Za reč su se javili Aleksandra Jerkov i Branimir Kuzmanović. Oni su naglasili da ono što Borko u poslednje vreme radi nije u interesu DS, već "nekog drugog", ali nisu rekli koga - prepričava naš izvor, objašnjavajući da su to verovatno bile aluzije na "teorije zavere", prema kojima je Stefanović u tajnom dilu sa Draganom Đilasom ili čak premijerom Vučićem.
Prema rečima naših sagovornika, svađa oko Borka se nastavila i na potonjoj sednici Glavnog odbora.
- Dušan Milisavljević je poručio da se svojevremeno učlanio u Đinđićevu partiju, a ne u "ovo čudo koje Borko hoće da napravi"! Zatim se za reč javio i Srđan Milivojević iz Kraljeva, zatraživši da Stefanović odmah napusti mesto šefa poslaničkog kluba u parlamentu! On je rekao da nema smisla da Borko obavlja tu funkciju a da pritom ne govori gotovo ni sa kim od poslanika - kaže izvor Informera. Prema njegovim rečima, samo poslanik Ivan Jovanović iz Kraljeva otvoreno podržava Borkova "leva skretanja".

Kalkulišu pred izbore

Sasvim je, inače, interesantno da se lider DS Bojan Pajtić sve vreme držao po strani i ni jednom rečju nije ulazio u polemiku. Uzdržani su bili i Goran Ješić i Maja Videnović koji, navodno, zbog predstojećih pokrajinskih izbora ne žele da se suprotstave Pajtiću iako se ne slažu s načinom na koji vodi DS:
- I Ješić je spremio svoj program, s radnim nazivom "Program ekvidistance: Ni Bojan, ni Borko". Iako je imao spreman govor, u subotu nije govorio. Verovatno je procenio da još nije vreme...
Izvori Informera kažu da Bojan Pajtić stoji sve slabije u vrhu DS i da funkcioneri sve otvorenije pričaju da će ga sa čela stranke srušiti kada "propadne na izborima u Vojvodini"!!!
Zvanično, niko juče nije hteo da komentariše naša saznanja. Jedino je Branimir Kuzmanović rekao da na sednicama Predsedništva i Glavnog odbora DS nije napadao, već da je podržao Stefanovića.
- Rekao sam da se u oko tri četvrtine predloga potpuno slažem s njim - tvrdi Kuzmanović.

http://www.informer.rs/vesti/politika/16429/ZESTOKA-SVADJA-U-PREDSEDNISTVU-DS-Topli-zec-za-Borka-Stefanovica


 

Нема коментара: