понедељак, 15. јун 2015.

Srbija je destinacija i za Evropljane

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da je predlog premijera Aleksandra Vučića da Srbi letuju u Srbiji veoma dobar i ocenio da Srbija ima šta da ponudi.


Dragan Marković Palma 
 
- Srbija se mora okrenuti turizmu i malo transparentnije da izreklamira našu ponudu u Evropi, da u Srbiji ne letuju samo Srbi, već da Srbija bude destinacija za građane Evrope - rekao je Marković Tanjugu.
 

- Srbija ima dušu, Srbija je nešto što moramo poštovati, da što više para ostavimo u svojoj zemlji, da ne iznosimo devize u neke druge države - rekao je Marković.

- Kada je u pitanju Pomoravski okrug, on se razlikuje od drugih, pre svega Jagodina jer ima nešto što nema nijedan grad u Srbiji. To je Akva park, Muzej voštanih figura, ZOO vrt, Izletište "Potok" sa fontanom dugom 122 metara, a pravimo vodopad koji će biti pušten krajem juna i biće najlepša vodena atrakcija na Balkanu - rekao je Marković.

Jagodina je u razvoj turizma poslednjih deset godina uložila velika sredstva, ne samo u sadržaje, već i u infrastrukturu a poslednje dve godine radi i na izgradnji hotelskog smštaja i kategorizaciji soba u privatnom sektoru.
 
- Ne samo da je grad izmenio izgled u turističkom smislu već se u Jagodini nekoliko godina razmišlja turistički. Jagodina je postala turistički centar - istakao je Marković.

U nedelju je u Akva parku bilo više od 7.000 ljudi, dodao je on i istakao da ljudi u Jagodinu dolaza i zbog "Vivo" Šoping centra sa 28 svetskih brendova gde po popularnim cenam mogu da kupe proizvoide od onih za decu pa do najstarijih i usput da se zabave.

- U Pomoravskom okrugu ima dosta srednjovekovnih manastira: Ravanica, Manasija, Jošanica, Kalenić, Miljkov manastir, u Pomoravskom okrugu je i Resavska pećina, nekoliko muzeja, a uskoro će u Svilajncu početi sa radom Prirodnjački centar, jedinstven u regionu i siguran sam da kad gost dođe na sedam ili deset dana u Jagodinu ima gde da provede vreme - rekao je Marković.

On je naveo da Jagodina, kao sportski centar, ima puno sportskih terena, za rekretaivno bavljenje sportom i preporučio onima koji žele da letuju u Srbiji da izaberu Jagodinu.

Marković je potsetio da je Jagodina ove godine "dobila tri nova hotela i jedno apartmansko naselje sa više od 80 soba, tako da ima i dovoljno smeštajnog prostora".

- Ovog proleća smo izvršili i kategorizaciju soba u privatnom smštaju, tako da smo postali jedan Turistički centar u pravom smislu. Radimo sa agencijama iz Evrope koje turiste vode preko Srbije, i Jagodine, da svrate u Jagodinu na dan dva - dodao je Marković.

- Sigurni smo ko jednom u Jagodinu svarati na dan dva da će ostati više dana i dolaziti svake godine - rekao je Marković, i istakao da Jagodina može u jednom danu u hotele i privatni smeštaj da primi preko 2.000 gostiju.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/567769/Markovic-Srbija-je-destinacija-i-za-Evropljane

Нема коментара: