среда, 3. јун 2015.

Promenili smo pet predsednika, to govori koliko je DS spremna na promene

Zamenica predsednika Demokratske stranke Gordana Čomić izjavila je danas, gostujući u emisiji "Kažiprst" na Televiziji B92, da je DS spremna na promene.
"DS u odnosu na druge stranke razvija unutarstranačke dijaloge, ali imamo i kršenje pravila tog dijaloga. Ipak, ideje koje DS ima da ponudi moraju da budu zanimljive i van stranke", navela je Čomić.

Prema njenim rečima, ljudi koji su bar jednom glasali za tu stranku, moći će da nađu razlog da to ponovo učine.

"Menjamo stranku i sebe. Promenili smo pet predsednika, ta brojka je dokaz koliko je DS spremna na promene", istakla je ona.
 
Na pitanje da li potpredsednik DS Borislav Stefanović ostaje u stranci, rekla da je to pitanje za njega, a njegove nedavne izjave su, kako je rekla, deo unutarstranačkog dijaloga.
 
Upitana da li Stefanović radi za stranku ili za sebe, Čomić je rekla je da je i to pitanje za Stefanovića.

Čomić je navela da se stranka bavi nejednakošću u društvu, kao i da pojedini problemi potiču od toga što vlast nije shvatila da nije opozicija, a opoziciji je bilo potrebno mnogo vremena da se konsoliduje.

Govoreći o zahtevu za obrazovanje anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su dovele do pada vojnog helikoptera, Čomić je rekla da taj odbor nije potreban ni opoziciji, ni njoj, već vladavini prava i zato mora da se nađe u dijalogu u skupštini.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/564110/Comic-Promenili-smo-pet-predsednika-to-govori-koliko-je-DS-spremna-na-promene

Нема коментара: