уторак, 16. јун 2015.

Odobren nastavak nabavke za Kamenicu 2

NOVI SAD -
Republička komisija za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki odobrila je Upravi za kapitalna ulaganja Vojvodine nastavak postupka nabavke opreme za Kamenicu 2, saznaje RTV. Tender za nabavku akceleratora namenjen zračenju onkoloških pacijenata obustavljan je nekoliko puta zbog žalbi učesnika, a novi rok za otvaranje ponuda je 30. jun.
Postupak javne nabavke nabavke za bolnički kopleks "Kamenica 2" peti put je zaustavljen 29. aprila zbog podnošenja zahteva za zaštitu prava Republičkoj komisiji.
Uprava za kapitalna ulaganja tada je saopštila da su u fazi podnošenja ponuda zainteresovani ponuđači Siemens iz Beograda i Intelect BCM iz Beograda po ovlašćenju firme Medimpex iz Vogošće (BiH), podneli zahteve za zaštitu prava Republičkoj komisiji, čime je privremeno obustavljen postupak.
Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke, koju je formirala Uprava za kapitalna ulaganja u odgovoru Republičkoj komisiji za zaštitu prava ponuđača 7. maja je odbacila sve navode Simensa kao neosnovane.
U obrazloženju Komisije je navedeno da su poslednje izmene konkursne dokumentacije, na koje je zainteresovani ponuđač izneo primedbe, učinjene da bi ponuđači mogli da ponude međusobno uporedive savremene uređaje iste tehnološke generacije, bez da je time povređeno načelo konkurencije, a sve u okviru ranije opredeljenog iznosa sredstava.
Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke je razmatrala i zahtev kompanije Intelect BCM i u odgovoru upućenom Republičkoj komisiji za zaštitu prava ponuđača, sve navode odbijena kao neosnovani.
Sve dalje aktivnosti naručioca na sprovođenju postupka javne nabavke linearnih akceleratora sa pratećom radiološkom opremom bile su zaustavljene do donošenja odluke Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/odobren-nastavak-nabavke-za-kamenicu-2_610952.html

Нема коментара: