среда, 3. јун 2015.

NAPREDNI KRIMINAL U NS: Više udruženja u jednom stanu pobeđuje na gradskim konkursima

Janka Čmelika 37A (FOTO: N1)
Lokalna vlast u Novom Sadu namestila je da više udruženja registrovanih u jednom stanu dobije više miliona
dinara iz gradskog budžeta na ime projekata koji se bave zaštitom životne sredine i socijalne zaštite. 
Na konkurs za dodelu budžetskih sredstava iz oblasti zaštite životne sredine grada Novog Sada višemilionska sredstva dobila su udruženja registrovana na istim adresama. Zastupnici povezani su sa vladajućim strankama, a neke organizacije osnovane su neposledno pre raspisivanja konkursa.
Prema nedavno objavljenim rezultatima, sredstava iz gradske kase dobilo je čak devet udruženja koja su registrovana na adresi Janka Čmelika 37A.
Ta udruženja su dobila čak osamnaest projekata na konkursu u ukupnoj vrednosti od oko 6,5 miliona dinara. Među zastupnicima tih udruženja nalazi se i prošlogodišnja dobitnica “Oktobarske nagrade” grada Novog Sada, Biljana Kikić Grujić.
Pored 6,5 milion dinara iz oblasti zaštite životne sredine, na adresu stambene zgrade u Ulici Janka Čmelika 37A stići će dodatnih 5,5 miliona dinara za socijalnu zaštitu.
Na toj adresi registrovana su tri udruženja čiji su zastupnici bliski ljudima u gradskoj vlasti.

Udruženje “Centar jutro”, koje je konkurisalo sa ove adrese, dobilo je 1,7 miliona dinara za dva projekta iz oblasti rada sa zavisnicima. Ovo udruženje postoji tek godinu dana, nema podataka o projektima koje su do sada uradili. Sa iste adrese konkurisao je i Tim za prevenciju i suzbijanje kriminaliteta, koji je dobio skoro 900.000 dinara, a takođe se bavi radom sa zavisnicima i osnovan je prošle godine. Zastupnica ovog udruženja je opet Biljana Kikić Grujić koja se pojavljivala u svojstvu predsednice Saveta za socijalnu politiku Gradskog odbora SPO. Najviše novca na konkursu, skoro 2,8 miliona dinara, dobilo je takođe njeno udruženje „Target“, koje je u Agenciji za privredne registre registrovano na istoj adresi. Ljudi koji se bave prevencijom i radom sa narkomanima kažu da nikada nisu čuli za “Centar jutro” i Tim za prevenciju i suzbijanje kriminaliteta, a iz gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu nisu odgovorili na pitanja u vezi sa konkursom. Izvor: Teleprompter.rs / N1 / Blic


http://www.teleprompter.rs/napredni-kriminal-u-ns-vise-udruzenja-u-jednom-stanu-pobeduje-na-gradskim-konkursima.html

Нема коментара: