понедељак, 1. јун 2015.

Manji deficit zbog nerealizovanih investicija

BEOGRAD -
Nova stranka ocenila je danas da je smanjeni budžetski deficit u maju isključivo rezultat nerealizovanih investicija i smanjenih plata i penzija i optužila premijera Aleksandra Vučića da saopštavanjem, kako su naveli, polovičnih informacija i sakrivanjem činjenica, stvara zabludu kako je Srbija na putu ekonomskog procvata.
"Izjavivši da budžetski deficit u maju iznosi 5,2 milijarde dinara umesto planiranih 19, premijer je 'zaboravio' da saopšti i činjenicu da je u situaciji kada imamo pad BDP-a, pad industrijske proizvodnje i rast javnog duga, smanjeni deficit isključivo rezultat nerealizovanih investicija, smanjenih plata i penzija i manje potrošnje", navela je Nova stranka u saopštenju.
Ta partija je ocenila da štednja ne može biti ekonomska politika "kako to nastoji da predstavi sadašnja vlast", već da mora da predstavlja domaćinsko ponašanje koje treba da prati rad i privređivanje.
"Očigledno je da u Vladi Srbije ne sedi niko ko ima bilo kakvo iskustvo u radu u privredi i zato se sve svelo na povećanje poreza i smanjenje plata i penzija. Uprkos Vučićevoj retorici zasnovanoj na lažima i obmanama, građanima Srbije jasno je da smo na putu sunovrata, a ne ekonomskog procvata, da se privredni ambijent ne može popraviti naprednjačkim receptom koji propisuje zapošljavanje 50.000 partijskih vojnika u javni sektor, davanje subvencija i pogodnosti samo onim privilegovanim investitorima, i sve to na teret običnih građana koji delom svojih plata i penzija pokrivaju pogubne ekonomske mere Vlade", piše u saopštenju.
Kako se navodi, Nova stranka je pripremila "konkretan i stručan Program ekonomskih reformi koji se temelji na stvaranju društva jednakih šansi i privrednog ambijenta u kojem će pošten čovek moći da živi od svog rada".
"Nova stranka nudi rešenje u smanjenju nameta na rad. Time se svakom privredniku daje subvencija i olakšava poslovanje, a smanjenje prihoda u budžetu bi se kompenzovalo otpuštanjem po partijskom ključu zaposlenih u javnom sektoru", saopštila je ta partija.


http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/ns-manji-deficit-zbog-nerealizovanih-investicija_605824.html

Нема коментара: