уторак, 16. јун 2015.

List "Informer" ponovo piše neistine o RTS-u

Iako je Savet za štampu već osudio pisanje "Informera" o navodno visokim platama u Javnoj medijskoj
ustanovi, taj list je i danas ponovio neistinite tvrdnje.
U dnevnom listu Informer dana 15. juna u rubrici "Udarne vesti", u tekstu pod nazivom "Zvezde RTS-a već traže povišicu od Bujketa", objavljene su neistine o visini zarada i stimulaciji zaposlenih na RTS-u.
Na ovaj način Informer nastavlja narušavanje poslovnog ugleda RTS-a, uprkos javnoj opomeni izrečenoj od strane Saveta za štampu zbog tekstova o RTS-u objavljenih 27. i 28. marta 2015. godine, uz obrazloženje Saveta da nisu napisani sa dovoljno pažnje i odgovornosti, te da su pristrasni i zlonamerni, navodi se u demantiju koji je iz RTS-a upućen Informeru.
Podsećamo da je Savet za štampu naveo da su prekršene tačke 1 i 2 i Prvog odeljka (Istinitost izveštavanja) Kodeksa novinara Srbije o obavezi novinara da tačno, objektivno, potpuno i blagovremeno izvesti o događajima od interesa za javnost, poštujući pravo javnosti da sazna istinu i držeći se osnovnih standarda novinarske profesije, kao i obavezi novinara i urednika da prave jasnu razliku između činjenica koje prenose, komentara, pretpostavki i nagađanja.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1949619/+List+%22Informer%22+ponovo+pi%C5%A1e+neistine+o+RTS-u.html

Нема коментара: