уторак, 2. јун 2015.

KO JE REKAO CENZURA?! Olja Bećković pljuje državu, a uzima keš iz budžeta!


Ministarstvo kulture i informisanja sa čak 4.278.000 dinara finansira projekat Produkcijske grupe "Mreža" čiji je suvlasnik Olja Bećković! "Mreža", koja optužuje vlast za cenzuru, dobila ubedljivo najviše novca na konkursu za "medijske sadržaje"

DRŽAVA JE PLAĆA DA JE PLJUJE Olja Bećković

Produkcijska grupa "Mreža", čija je suvlasnica autorka "Utiska nedelje" Olja Bećković, dobila je od Ministarstva kulture i informisanja čak 4.278.000 dinara na konkursu za proizvodnju medijskih sadržaja!
Bećkovićeva, koja na sav glas i u svakoj prilici priča da je najveća žrtva režima i "strašne cenzure", Bećkovićeva koja optužuje premijera Vučića da je zli diktator, a Vladu Srbije kritikuje kao korumpiranu i nesposobnu dobila je ubedljivo najviše državnog novca od ukupno 161 odobrenog projekta!

Projekat o mladima

Ministarstvo kulture i informisanja na čijem čelu je Ivan Tasovac odobrilo je Bećkovićevoj i njenim saradnicima 4,27 miliona za projekat "Generacija 95 (Položaj mladih u Srbiji)". Da ne bude zabune, te pare su isplaćene iz budžeta, dakle iz džepa svih poreskih obveznika u ovoj državi!
DRŽAVNIM PARAMA BLATE SRBIJU

Jedina razlika je što su pre za blaćenje Srbije dobijali novac od stranaca, a sada, eto, i od Ministarstva kulture
Milorad Vučelić

 
Podsetimo, Informer je prošle nedelje već otkrio da je Fond B92 Verana Matića na istom ovom konkursu dobio 3,9 miliona dinara, dok je "Novi magazin" Nadežde Gaće dobio 1,2 miliona.
Olja Bećković juče nije odgovarala na naše pozive i poruke, a kada smo suvlasnicu PG "Mreža" Lilu Radonjić upitali kako to da je najglasnija u napadima na državu i Vladu, a nema nikakav problem da od iste te Vlade uzme skoro 40.000 evra, ona nije bila raspoložena za razgovor.
- Želim vam lep i prijatan nedeljni dan - kratko je poručila Radonjićeva.
Da ironija u slučaju dodele miliona naših para PG "Mreži" bude veća, na sajtu ove produkcije upravo ovih dana je objavljen tekst o "modernoj cenzuri" u kojoj se napada aktuelna Vlada Srbije.
U Srbiji je na delu vrsta moderne cenzure koja se ogleda u gušenju pluralizma medija, ali i slobodne razmene raznovrsnih ideja i mišljenja u javnoj sferi, zbog čega trpi čitavo društvo...

Ko su vlasnici "Mreže"

PG "Mreža" je nezavisna produkcijska kuća koju je novembra 1997. osnovalo devet televizijskih novinara. Među osnivačima su i njeni današnji vlasnici:
* Lila Radonjić
* Olja Bećković
* Dušan Gajić
* Vladimir Milić
* Snežana Stojadinović
* Maja Divac
Svako može da uzme olovku i papir i beleži koliko puta se u jednoj emisiji vesti pojavi ista politička figura i ista politička opcija, zašto su nakon poslednjih izbora sa TV ekrana ubrzano počeli da nestaju programi u kojima se negovala debata?, piše na sajtu "Mreže" čiji su suvlasnici, pored Olje Bećković i Lile Radonjić, još četvoro novinara (pogledajte okvir).

Pare za pljuvanje

Komentarišući ovaj slučaj, glavni urednik "Pečata" Milorad Vučelić kaže za Informer da ga ne čudi što je projekat PG "Mreža" na konkursu Ministarstva kulture dobio toliko novca.
- Postoji jedan broj ljudi koji rade u medijima i koji je navikao da dobija ogromne pare. Oni su favorizovani. To je tako još odranije. Jedina razlika je što su pre za blaćenje Srbije sredstva dobijali od stranih organizacija, a sada, eto, i od Ministarstva kulture - ističe Vučelić i dodaje da oni nikada ništa lepo nisu rekli o svojoj zemlji:
- Uvek su bili već da su obilato plaćeni kako bi pričali sve najgore - zaključuje Vučelić.

http://www.informer.rs/vesti/politika/16433/KO-JE-REKAO-CENZURA-Olja-Beckovic-pljuje-drzavu-a-uzima-kes-iz-budzeta

Нема коментара: