субота, 13. јун 2015.

Još ne razmišljam o prelasku na drugu funkciju

Direktor vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević izjavio je da neće
razmišljati o prelasku na drugu funkciju sve dok ne bude siguran da Srbija ima uspostavljen dobar sistem za upravljanje rizicima od elementarnih nepogoda.
Upitan o navodima medija da mu je lično premijer Aleksandar Vučić ponudio da rukovodi preduzećem koje će nastati spajanjem "Koridora" i "Puteva Srbije", Blagojević nije to želeo da kometariše.
"Bez obzira na to da li je ponude bilo ili ne, pred nama je trenutno ogroman posao kada je reč o preventivi od elementarnih nepogoda i radimo na tome da Srbija bude bezbedna od elementarnih nepogoda koje će nas sigurno ponovo zadesiti. Pitanje je samo kada će nas zadesiti i koliko ćemo mi u tom trenutku za to biti spremni", kaže Blagojević za Tanjug.
Navodeći da je urađen program prevencije, da se radi na akcionom planu i novom zakonu o upravljanju rizicima, kao i da, prvi put nakon više od tri decenije, Srbija danas ima organizovan i sistemski pristup resavanju problema izloženosti riziku od dejstva prirode, Blagojević ističe da je taj posao za njega prioritet i da za sada ne razmišlja o drugoj funkciji.
"Onog trenutka kada bude gotov novi zakon o upravljanju rizicima od elementarnih nepogoda, utemeljen novi sistem i počne izvođenje radova na izgradnji novih objekata za zaštitu od poplava, zašta je do sada obezbeđeno 70 miliona evra, mogu da razmišljam o novom poslu", rekao je Blagojević.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1947123/Blagojevi%C4%87%3A+Jo%C5%A1+ne+razmi%C5%A1ljam+o+prelasku+na+drugu+funkciju.html

Нема коментара: