петак, 12. јун 2015.

Holandija podržava Srbiju na evropskom putu

Holandski ambasador Loren Stokvis rekao je premijeru Aleksandru Vučiću da je Srbija, tokom njegovog mandata, napravila prave izbore i mnogo napredovala
Premijer Aleksandar Vučić ocenio je danas na sastanku sa ambasadorom Holandije u Srbiji Lorenom Stokvisom da su politički odnosi dve zemlje veoma dobri, ali da postoje velike mogućnosti za ekonomsku saradnju.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Vučić, koji je primio u oproštajnu posetu ambasadora, zahvalio je Stokvisu na saradnji i ličnom doprinosu unapređenja odnosa dve zemlje.

Holandski ambasador rekao je da je Srbija, tokom njegovog mandata, napravila prave izbore i mnogo napredovala.

On je naglasio značaj ekonomskih reformi koje je pokrenula sadašnja vlada, a koje stvaraju poslovno okruženje privlačno stranim investitorima, među kojima su i holandske kompanije, posebno zainteresovane za ulaganje u poljoprivredu i vodoprivredu.
Ambasador Stokvis istakao je da su holandske kompanije posebno zainteresovane za saradnju i ulaganje u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede.

"Holandija podržava Srbiju na evropskom putu i otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja", preneo je ambasador Stokvis stav holandske vlade.

http://www.akter.co.rs/25-politika/130613-holandija-podr-ava-srbiju-na-evropskom-putu.html

Нема коментара: