субота, 13. јун 2015.

Dominik Stros-Kan oslobođen optužbi

Posle procesa dugog tri godine, bivši generalni direktor MMF "čist pred zakonom"
Dominik Stros-Kan, bivši čelnik MMF, možda voli sladak život, ali u odnosu prema suprotnom polu ne krši zakon. To je u petak zaključio sud u aferi "Karlton", jednoj u nizu koje su mu zagorčavale život. Tri godine posle pokretanja postupka za otežavajući vid podvođenja zbog učešća u okupljanjima sa damama slobodnih shvatanja u poznatom hotelu u Lilu, sud je doneo oslobađajuću presudu. Zanimljivo da je i sam tužilac tražio oslobađajuću presudu.
Od 14 optuženih, oslobođeno je 13, među kojima su i vlasnici javnih kuća u susednoj Belgiji koji su bili osumnjičeni da su klijente raskalašnih okupljanja snabdevali damama. Jedini osuđen, a godinu dana uslovnog zatvora, jeste bivši službenik hotela, izvesni Rene Kožfer!
Presudi je prethodilo tronedeljno suđenje u februaru, tokom kog su otkriveni šokantni detalji orgija. Stros-Kan je optužen za podvođenje sa otežavajućim okolnostima pošto je, kako se tvrdilo, pomagao i podsticao prostituisanje sedam žena - što po zakonu može da nosi kaznu i do 10 godina zatvora i globu od 1,5 miliona dolara.
NIJE BIO UPUĆEN Tokom procesa, Dominik Stros-Kan je odlučno pobijao da je bio organizator ovih večeri, ističući da nije znao da su dame koje su na njima učestvovale bile plaćene.
Na suđenju, Stros-Kan je mirno odbijao optužbe rekavši da je tačno da je kao čovek slobodoumnih nazora uživao u grupnom seksu. Dve prostitutke koje su podnele građansku tužbu protiv njega su odustale od tužbi.
Ovo je još jedna od oslobađajućih presuda za svojevremeno najozbiljnijeg kandidata socijalista za predsednika Francuske, koji je u maju 2011. optužen za nedozvoljen seksualni odnos sa sobaricom u njujorškom hotelu "Sofitel", posle čega su započele njegove nevolje.


http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:552689-Dominik-Stros-Kan-oslobodjen-optuzbi

Нема коментара: