четвртак, 4. јун 2015.

Član Treće Srbije za nula radnih dana zaradio 634.000 dinara!

Miroslav Ilić, odbornik Treće Srbije u novosadskoj Skupštini zaradio je u prva četiri meseca najviše novac od svih gradskih funkcionera.  Trećesrbijanski odbornik zaradio je u prva četiri meseca 2015. godine kao odbornik 162.000 dinara i još oko 472.000 dinara kao zamenik predsednika Skupština Grada Novog Sada. Ilić nema nikakva posebna posla jer se zamenik uglavnom bavi povremenim protokolarnim fotografisanjima, ali ga to nije sprečilo da zaradi više i od gradonačelnika Miloša Vučević (520.000 dinara). Treba imati na umu da Ilić tu platu dobija za nula radnih dana, pošto za svaki radni dan dobije nekakav dodatak. Poseban dodatak dobije za sednice Skupštine grada, poseban za sednice odbora, putovanja i dnevnice. Njegova mesečna primanja od Skupštine grada su više od 200.000 dinara.

Ilić ima najvišu mesečnu platu u Skupštini grada, jer predsednica prima samo deo plate u visini od 53.000, pošto je na porodiljskom. Njemu najbliži po prihodima bio je Đurađ Jakšić iz Srpske radikalne stranke, koji je inkasirao oko 385.000 dinara za period januar – april.
U podacima do kojih je došao “Blic”, odbornici u Skupštini grada prime desetine hiljada dinara samo na osnovu prisustva sednicama odborničkih grupa.
Najviše sastanaka je imao SRS – 77, dok su ostali u proseku imali oko 65 za četiri meseca. U odborničkim grupama SRS i Treće Srbije su svoje česte sastake opravdali time da njihovi odbornici aktivno rade u Skupštini.
Izvor: Danas / 021 / Teleprompter.rs

http://www.teleprompter.rs/clan-trece-srbije-za-nula-radnih-dana-zaradio-634-000-dinara.html

Нема коментара: