четвртак, 11. јун 2015.

“BLIC” LAŽE: Zelja batinaš nije blizak Vulinu, već Vučiću!

Dnevni list “Blic” namerno obmanjuje svoje čitaoce objavljivanjem informacije da je Zoran Milojević Zelja, glavni batinaš Srpske napredne stranke, u stvari blizak Aleksandru Vulinu. 
Opšte je poznato da list “Blic” nikada ne kritikuje Aleksandra Vučića, niti o njemu iznosi kompromitujuće podatke. Kritikuje “Blic” sve ostale – ministre, državne službenike i funckionere SNS-a, ali nikada lično Aleksandra Vučića.
Tako je “Blic” namerno obmanuo svoje čitaoce objavljivanjem informacije da je batinaš Zoran Milojević zvani Zelja blizak Aleksandru Vulinu. Ta informacije je u potpunosti lažna. 
Vučićev “Blic” je sebe diskreditovao kada je objavio vest pod naslovom “Glavni batinaš SNS”. Posebno je interesantno da se u tekstu nigde ne spominje predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić.
Zelja s Vučićeve leve strane u Mionici neposredno pre izbora
Lažljivi “Blic” objavio je da je Zelja, čovek koji se dovodi u vezi sa prebijanjima i incidentima na biračkim
mestima širom Srbije, blizak ministru Aleksandru Vulinu.
“Blicu” logika nije jača strana. Naslov “Glavni batinaš SNS”, a u tekstu se navodi da je SNS batinaš blizak Aleksandru Vulinu. “Blic” još navodi da je Milojević nekadašnji savetnik u Kancelariji za KiM dok je na njenom čelu bio Aleksandar Vulin.
Taj podatak je tačan, ali svi znamo da je tom kancelarijom zapravo upravljao Aleksandar Vučić.
Lažljivi “Blic” nastavlja:
“Zelja je često u pratnji ministra Vulina. Tako je bilo i kada je u Nišu prebijen Blagoje Bradić, poslanik Zajedno za Srbiju. Boško Ristić, Bradićev advokat, kaže za “Blic” da i pored krivične prijave u kojoj se navodi da su nasilnici iz okruženja Vulina, verovatno njegovog privatnog
obezbeđenja, pomaka nema.”
Ova informacija je u potpunosti lažna. Teleprompter.rs objavljuje fotografije koje dokazuju da je Zelja zapravo često u pratnji Aleksandra Vučića, a ne Aleksandra Vulina. Teleprompter.rs je još pre nekoliko meseci objavio tekst o Zeljinim batinaškim aktivnostima u ime Srpske napredne stranke. Kako nam je tada rekao izvor, Zelja je član Srpske napredne stranke i veoma blizak saradnik Aleksandra Vučića, što se i vidi na fotografijama. “Blic” je, izgleda, operisan od istine kada je reč o Aleksandru Vučiću lično. Inače, ovakav stav uredništva “Blica” prema Vučiću rezultat je bliskih odnosa između Vučića i direktorke kompanije “Ringier Axel Springer”.




Javna je tajna da se Vučićeva cenzura medija, o kojoj se već uveliko priča, svodi na dva jednostavna pravila:
1. Dozvoljena je kritika na račun Vlade, ministara i funkcionera SNS.
2. Zabranjena je kritika na račun Aleksandra Vučića lično.
Imajući to na umu, Vučić ima opravdane argumente kada tvrdi da mediji konstantno kritikuju Vladu i ministre što navodno dokazuje da su mediji u Srbiji slobodni. Međutim, Vučić zaboravlja da kaže da je medijima zabranjeno da kritikuju njega lično.
Ne zaboravite da se Vučić u “zvaničnim” medijima, kao što su “Blic”, “Alo”, “Politika”, “Kurir” i “Informer”, u prošloj godini na naslovnoj strani nije nijednom pojavio u negativnom kontekstu. Jedino je list “Danas” kritikovao Vučića na naslovnoj strani.
Pročitaj: NEMA CENZURE? Vučić bio na 877 naslovnih strana, samo 6 puta u negativnom kontekstu
“Blicov” perfidni pokušaj da skrene pažnju sa Vučićevih batinaša jednostano nije uspeo. Bruka i sramota za tako jednu veliku medijsku kuću.

http://www.teleprompter.rs/blic-laze-zelja-batinas-nije-blizak-vulinu-vec-vucicu.html


Нема коментара: