четвртак, 7. мај 2015.

Zalagaću se da Srbija otvori pregovaračka poglavlja

Predsednik grupe socijaldemokrata u Evropskom parlamentu Đani Pitela izjavio je danas da je članstvo
Srbije u EU značajan korak i da će se u evropskim institucijama zalagati da se što pre otvore pregovaračka poglavlja.


Đani Pitela 
 

Na sastanku sa predsednicom skupštinskog Odbora za spoljne poslove Aleksandrom Đurović, Pitela je preneo pozdrave italijanskog premijera Matea Rencija i rekao da se u Italiji, kao i u Evropskom parlamentu, sa velikim interesovanjem prate reforme koje preduzima srpska vlada.


Predsednik političke grupe socijaldemokrata, druge po snazi u Evropskom parlamentu, u kome predstavlja Italiju, rekao je da ta zemlja želi da vidi Srbiju i Balkan u Evropskoj uniji.

- Svestan tog značaja, mogu da vam kažem da ću se u Evropskom parlamentu, ali i u kontaktima sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja, zalagati da se Srbiji otvore pregovaračka poglavlja - rekao je Pitela.

Predsednica parlamentarnog odbora rekla je da se nada da će zemlje EU uvažiti političke i ekonomske reformske procese i pružiti podršku Srbiji na njenom putu evropskih ntegarcija.

- U Skupštini Srbije danas postoji konsenzus o članstvu u Evropskoj uniji i to je naš prvi spoljnopolitički cilj. Nadamo se da će EU uvažiti i napore koje Srbija ulaže u dijalog sa Prištinom - rekla je Đurović.

Zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Dijana Vukomanović izrazila je nadu da će Srbija uspeti da obezbedi bolje poslovno okruženje za nove italijanske investitore, posebno uzevši u obzir činjenicu da je Italija jedan od najznačajnijih partnera Srbije.


http://www.blic.rs/Vesti/Politika/556612/Pitela-Zalagacu-se-da-Srbija-otvori-pregovaracka-poglavlja

Нема коментара: