понедељак, 25. мај 2015.

Veselinović o razlozima za ostavku

Poslanik opozicione Socijaldemokratske stranke (SDS) Janko Veselinović podneo je danas ostavku na mesto zamenika predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo u Skupštini Srbije jer, kako je naveo, postupak o predlaganju poverenika za zaštitu ravnopravnosti nije spoveden u skladu s Poslovnikom
"Taj postupak nije sproveden u skladu s Poslovnikom i na taj način narušen je ugled parlamenta i doveden u pitanje pravni poredak, a narušen je i ugled institucije poverenika za zaštitu ravnopravnosti", rekao je Veselinović novinarima u parlamentu.
Kako je naveo, on se s biografijom Brankice Janković, koja je predložena za tu funkciju, nije mogao upoznati jer je nekoliko minuta uoči sednice odbora dobio SMS poruku o predlogu, a onda istog dana na sednici video dnevni red i njenu biografiju.
"Tražio sam da se sednica odloži, ali vladajuća većina to nije prihvatila i uputila je predlog skupštini", rekao je Veselinović.
Poslanik je dodao da je podneo zahtev odboru i predsednici parlamenta za ponavljanje postupka predlaganja i povlačenje iz procedure predložene odluke, ali da oni za to nisu imali razumevanja.
"Zato sam podneo neopozivu ostavku jer ne želim da učestvujem u nečemu što je nemoralno i nelegalno", istakao je Veselinović.
Na dnevnom redu sednice koja je danas počela je predlog odluke da Brankica Janković bude izabrana za poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, umesto Nevene Petrušić kojoj je mandat istekao 5. maja.
Brankicu Janković su za tu funkciju predložile vladajuće stranke, protiv čega su se bunile nevladine organizacije ističući da kandidatkinja nije dovoljna stručna.

http://akter.co.rs/25-politika/128731-veselinovi-o-razlozima-za-ostavku.html

Нема коментара: