понедељак, 25. мај 2015.

Bramerc pohvalio Službu za otkrivanje ratnih zločina MUP-a

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc, koji boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu, pohvalio je danas rad Službe za oktirvanje ratnih zločina MUP-a.
Tokom prijema u MUP-u, ministar Nebojša Stefanović i Bramerc su ocenili da je saradnja tog resora i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju izuzetno dobra.
Stefanović je Bramerca upoznao o aktivnostima koje to ministarstvo preduzima na ispunjavanju obaveza iz Poglavlja 24 i dodao da će MUP nastaviti rad sa rezidualnim mehanizmom, koji je pravni naslednik Haškog tribunala, saopstio je Biro MUP-a za saradnju s medijima.
Bramerc je, kako se navodi, pružio je podršku Srbiji na putu evropskih integracija.

Bramerc se sastao sa tužiocem za ratne zločine
Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc sastao se danas u Beogradu sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.
Sastanak je održan u sedištu tužilaštva u Ustaničkoj ulici.
Bramerc je jutrošnjim sastankom sa premijerom Alekasandrom Vučićem započeo dvodnevnu Beogradu pred šestomesečni izveštaj koji podnosi Savetu Bezbenosti UN početkom juna o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.
Do Bramercove posete dolazi u trenutku kada Žalbeno veće Tribunala očekuje da lider SRS Vojislav Šešelj 26. maja bude vraćen u Haški sud.
Bramerc je insistirao da Žalbeno veće tribunala donese odluku o hitnom povratku Šešelja u Hag, a odluka je, prema rečima Predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasima Ljajića doneta u petak i prosleđena je redovnim putem.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je još nije dobila zvaničan zahtev Žalbenog veća Haškog tribunala za povratak Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu.
"Po dobijanju zahteva, Vlada Srbije postupiće po zakonu Srbije i u skladu sa međunarodnim javnim pravom", rekao je premijer Srbije.
Kako je najavljeno iz Haškog tribunala, tužilac će tokom posete razgovarati i sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem, kao i predstavnicima međunarodne zajednice.

http://www.novimagazin.rs/vesti/bramerc-pohvalio-sluzbu-za-otkrivanje-ratnih-zlocina-mup-a

Нема коментара: