понедељак, 25. мај 2015.

ГЛАВНИ ОДБОР ЈЕ ПОДРЖАО ОШТРУ ОПОЗИЦИОНУ ПОЛИТИКУ ДСС

Пошто је Главни одбор усвојио извештај о мом раду, морално би било да они који су потписали захтев за моју смену поднесу оставку, каже председница ДСС Санда Рашковић Ивић за Курир.
Она додаје и да ће ускоро коначно бити преломљено да ли ДСС одлази из власти у Београду или остаје у њој.
- На Главном одбору смо положили испит из демократије и политике. Из демократије – јер смо после девет сати расправе имали стрпљења да саслушамо једни друге, а из политике – јер је подржана политика оштрог опозиционог позиционирања. Не мислим сада да ловим вештице, нити било кога да избацујем из странке, али и даље остајем при ставу да треба да се изађе из власти у Београду због пројекта „Београд на води“.
Андреја Младеновић је један од двојице који су гласали против вашег извештаја, а потписао је и захтев за вашу смену. Хоће ли бити смењен или очекујете да поднесе оставку?
- Обећала сам оставку у случају да мој извештај не буде прихваћен и ако сам ја била спремна на то, сасвим је нормално да на исто буду спремни и они коју су целу ствар и започели. Требало би то да ураде из моралних разлога, али свако живи са својом савешћу. Јер ако предузмете неке кораке и изгубите у томе, неке консеквенце морате да поднесете сами.
Шта толико замерате том пројекту?
- То је противуставан пројекат, а ми као уставобранитељи не можемо да га подржимо. Такође, Београд ће због њега постати усисивач за људе из осталих делова Србије, уместо да радимо на подизању села и малих градова. Овакав пројекат прави Србију хоботницом, велика глава је Београд, а мали пипци су градови по Србији, што није добро.
Ако страначки органи ипак остану при ставу да остану у власти у Београду, какав ће бити ваш следећи корак?
- Ја кажем не, али уколико се странка изјасни потврдно, мораћу да се сложим са становиштем својих колега.
Противници вам спочитавају пад рејтинга и да нема резултата на укрупњавању деснице…
- Какав нам је рејтинг видеће се на изборима, не може се процењивати ако га праве дворске истраживачке куће. Тренутно имамо рејтинг од 4,8 одсто, што значи да стојимо боље него на мартовским изборима, када смо имали велику кампању за коју је потрошено много новца. Што се тиче укрупњавања деснице, сарађујемо са Дверима, мањим странкама и интелектуалцима.

http://dss.rs/glavni-odbor-je-podrzao-ostru-opozicionu-politiku-dss/

Нема коментара: