недеља, 26. април 2015.

Navijači su nas palili bakljama!

Sukobi na tribinama stadiona "Rajko Mitić"
Reprezentativni Nezavisni sindikat policije (NSP) najoštrije osuđuje divljanje huligana tokom kog je, uoči i tokom odigravanja 148. derbija između fudbalera Crvene zvezde i Partizana, povređeno najmanje 35 pripadnika policije i Žandarmerije!
Saopštenje prenosimo u celosti:
Samo pukom srećom i pravovremenom reakcijom angažovanih pripadnika MUP-a, tokom današnjih nereda u Beogradu, nije bilo ljudskih žrtava. Međutim, poražavajuća je činjenica da se danas, osam godina kasnije, ponovila gotovo identična scena onoj kada je navijač Uroš Mišić bakljom zapalio pripadnika Žandarmerije. I danas, naš kolega je zadobio opekotine po licu, dok je drugi kolega zadobio dva uboga nožem u ruku.
NSP još jednom podseća da su policajci na stadionu "Rajko Mitić" angažovani na poslovima održavanja javnog reda i mira, kao i da nije postojao nijedan razlog da ih huligani brutalno napadnu. 
- Kao i danas kada su napadnuti u sred svoje države, pripadnici policije i Žandarmerije i dalje će časno obavljati svoj posao i obezbeđivaće sve javne skupove, kako bi građani i imovina bili zaštićeni upravo od huligana. Međutim, postavlja se pitanje da li iz dosadašnjeg iskustva ništa nismo naučili ali i da li neko zaista treba da izgubi život da bi se izgrednicima ozbiljno stalo na put? - kaže Velimir Lukić, predsedavajući predsedništva NSP.
Sve nadležne institucije, a pre svih sudove i tužilaštva, pozivamo da adekvatnim kaznama pošalju poruku huliganima da nemaju podršku države.
 
http://www.alo.rs/vesti/hronika/navijaci-su-nas-palili-bakljama-foto/95025

1 коментар:

Анониман је рекао...

Pa što se ne žalite ministru, a on neka javi svome gazdi, koji je verovatno gazda i tih istih huligana??
Očigledan nedostatak političke volje da se huliganima (i kriminalu u klubovima) stane na put! Radije će se žrtvovati vaše glave i glave ostalih građana Srbije.