среда, 4. фебруар 2015.

BAHATO: Čelnici Jugoistoka spiskali 20.000 evra na kafu i sokove!

Nije odbio poslastice... Sadašnji direktor Darko Bulatović
Direktori niške firme u jeku poplava nisu štedeli ni na kafi „vrhunske punoće i neodoljivog ukusa“, iako su
imali gubitak od 123 miliona dinara



Igor Novaković
BEOGRAD - Privredno društvo „Jugoistok“, koje posluje u okviru EPS, za šest meseci prošle godine na reprezentaciju je potrošilo 2,5 miliona dinara, i to u jeku katastrofalnih poplava, saznaje Kurir.

Nabavka koja premašuje 20.000 evra uključivala je skoro tonu kafe „vrhunske punoće i neodoljivog ukusa“, 13.800 litara sokova, među kojima su i antistres napici, 5.500 litara flaširane vode, 1.000 pakovanja čokoladica i druge đakonije kojima su se besplatno osvežavali čelnici ovog javnog preduzeća.

Izvoljevanje

Ugovor o nabavci je sklopljen s firmom „Hemteks-promet“ iz Niša 26. maja 2014. godine, usred najvećih poplava, kad se već znalo da je srpska elektroprivreda pretrpela višemilionske štete.

Izvor Kurira iz „Jugoistoka“  koji je 2013. završio sa gubitkom od 123 miliona dinara, tvrdi da se toliko izvoljevalo da su se čak tražile posebne karakteristike proizvoda.
- Posebno su bili izoštreni kriterijumi za kafu, u kojoj naši šefovi uživaju. Tražilo se da bude balansirana mešavina vrhunskog kvaliteta, da ima vrhunsku punoću i neodoljiv ukus. Morala je da bude pakovana u zaštićenoj atmosferi da bi se zadržala svežina - navodi naš sagovornik. On smatra da je nabavka bila krajnje neprimerena s obzirom na vreme kad je sprovedena, a pri tom nema novca za obnovu oštećene elektromreže, pa tako sela u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji i nakon najmanje kiše ostaju bez struje.

Planirana nabavka

Iz EPS kažu da je nabavka bila planirana godišnjim poslovanjem i da je raspisana 19. marta 2014, pre poplava, a da ju je odobrio Igor Novaković, bivši direktora „Jugoistoka“.
- Radi se o nabavci namirnica za čajnu kuhinju, na tender su se javila dva ponuđača, a pobedio je „Hemteks-promet“ s najnižom cenom. Nabavka je raspisana pre imenovanja Darka Bulatovića za direktora „Jugoistoka“ - navode u EPS. Ipak, Bulatović je funkciju prvog čoveka te firme preuzeo samo dan nakon raspisivanja sporne nabavke i imao je priliku da je obustavi, da je hteo.

Grešni Novaković
PREPRODAVAO SLUŽBENE TELEFONE

Igor Novaković, šef niških socijalista, uhapšen je pre nekoliko dana zbog nezakonitosti u javnim nabavkama u „Jugoistoku“. Tereti se da je prodavao službene mobilne telefone radnjama u Nišu, da je popravku službenog automobila obavljao u neovlašćenom servisu i da je bez tendera za menadžerske usluge angažovao preduzeće „CIM grupa“, preko čijih je faktura ispumpano 30 miliona dinara.

Činjenice
EVO ČIME SE GOSTE DIREKTORI EPS

- 948 kilograma kafe neodoljivog ukusa
- 5.040 litara „koka-kole“
- 5.616 litara negazirane vode s niskim sadržajem natrijuma i minerala
- 4.032 litra gazirane vode
- 8.200 litara raznih vrsta sokova
- 864 litra antistres soka
- 1.000 komada mlečnih čokoladica
- 7.200 komada mleka u plastičnoj ambalaži


http://www.kurir.rs/vesti/biznis/bahato-celnici-jugoistoka-spiskali-20000-evra-na-kafu-i-sokove-clanak-1674190
 

Нема коментара: