субота, 31. јануар 2015.

VUČIĆ OPET LUPETA: “Svi hoće radno mesto, ali neće da rade”

Vučić je uspeo ponovo sve da nas iznenado svojim besmislenim i rogobatnim izjavama. Naime, naš premijer je iz nekog razloga ogorčen na svoje građane, verovatno zato što mu ne pružaju podršku koju je očekivao. Zauzvrat, sve nas je preko televizija “Pink” proglasio neradnicima.


“Svi hoće posao, ali niko neće da radi”

- Kod nas ne postoji preduzetnički duh svi samo čekaju da im neko zvoni na vrata.Svaki dan slušam pitanja zar je moguće da za moju sestru nema posla u ovoj zemlji, a da niko na primer ne pokuša da otvori firmu. Niko nema inicijativu, svi samo čekaju i kukaju da je to teško. A imate klince koji u IT sektoru zarađuju i po tri miliona godišnje, ali rade 365 dana u godini. Svi hoće radno mesto da dobiju, al da im teče staž i plata, al da ne rade, rekao je Vučić.

Pitamo se samo odakle Vučić takva statistika? Nije ni čudo što niko od Vučićevih investitora iz magle zapravo ne ulaže u Srbiji. Zašto bi neko ulagao u državu u kojoj premijer izjavi da su mu građani neradnici.
Evo još jedne interesante izjave o kukanju.

- Mi Srbi smo naučili da kukamo i dalje živimo bolje nego što radimo. Kad je to Srbima bilo dobro? Kad u vreme kralja Petra? Titovo? I tad smo kukali. Ta kuknjava razara srpski mentalitet. A koliko to radimo? Pašće nam s neba? Ako to čekate slobodno ne mojte za mene da glasate! – rekao je Vučić.
Na osnovu kojih to “mi Srba” on izvlači statistiku?!

Još jedna glupost

Vučić je još dodao da je je i pored smanjenja plata, prosečna plata u Srbiji porasla na 49.700 dinara, jer su poreska uprava i inspekcija rada radile svoj posao.

Vučić nam se još pohvalio da će on za dva dana biti prvi premijer Srbije koji je posetio Švedsku.
Da on samo zna koliko to građane Srbije ne interesuje. Da li ste primetili da Vučić skoro svakog dana posećuje neku stranu državu, a kada se vrati saznajemo da ništa konkretno nije dogovoreno?
Očito da premijer Vučić koristi svaku priliku da upozna strane državnike jer taj kompleks vuče još iz Šešeljevih dana kada mu je bilo zabranjeno da se sastaje sa stranim državnicima.

Vučić će još da nas zaduži!

Uprava za javnu dug saopštila je da je zaduženost Srbije prešla 70,9 odsto BDP. Vučić nam sada javlja da će još da nas zaduži.

- Ove godine nećemo se zadužiti više od 1,2 do 1,3 milijarde, kazao je on i naveo da je namera Vlade Srbije da stvori zdrave javne finansije koje su uslov za rast prvrede, investicija i uslov za zdravu državu.
Kako će prezadužena država da stvori “zdrave javne finansije”?
Vučiće intervju na TV Pink je obojen negativnom energijom, pesimiznom, sarkazmom i nadmenošću. Kao svaki raniji intervju, patetika i populistički govor su glavne teme.

Srbija zaista nikada nije imala goreg premijera!

http://www.teleprompter.rs/vucic-opet-lupeta-svi-hoce-radno-mesto-ali-nece-da-rade.html



JAVNI DUG DIVLJA: Vučić digao javni dug na 70,9 odsto BDP! 

Javni dug Srbije u decembru 2014. godine uvećan je za oko 480 miliona evra u odnosu na prethodni mesec i iznosio je 22,76 milijardi evra, što je 70,9 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je Ministarstvo finansija.

Prema zvaničnim podacima, javni dug Srbije na kraju 2013. godine iznosio je 20,14 milijardi evra ili 59,6 odsto BDP-a.



Krajem 2000. godine javni dug iznosio je 14,17 milijardi evra ili 201,2 odsto BDP-a, a od tada do danas najniži iznos javnog duga bio je 2008. godine kada je iznosio 8,78 milijardi evra, što je tada bilo 28,3 odsto BDP-a, prenosi Tanjug.

Situacija će 2015. godine biti još gora ako uzmemo u obzir predviđanja Svetske banke da će Srbija biti jedina država u regionu sa negativnim rastom BDP-a.

Pročitaj: Svetska banka demantuje Vučića: Srbija će jedina u regionu imati pad BDP-a

Podsetimo da su Aleksandar Vučić i SNS tokom predizborne kampanje 2012. godine obećali da će zaustaviti sumanuto zaduživanje koje je sprovodila Demokratska stranka.

Podsetimo još da je zakonska granica za javni dug 45 odsto BDP-a, dakle, svako zaduživanje koje premašuje tu granicu je suprotno zakonom. Da li će neko ikada odgovarati za protivzakonito zaduživanje? Zašto ta granica uopšte i postoji u zakonu ako je niko ne poštuje?

Podsetimo još da je Vučić ranije izjavio da je plan da se zaustavi sa zaduživanjem 2017. godine. Ostalo je još manje od 30 odsto pa da javni dug dostigne 100 odsto BDP-a. Kako je krenuo, do te granice ćemo stići i pre 2017. godine.

Sve više se zadužujemo, javni dug raste, BDP opada, investitori ne dolaze, rasprodaju se najprofitabilnija državna preduzeća, smanjene su penzije i plate, i dalje se štrajkuje…

Budućnost nam nije svetla i to je činjenica!


http://www.teleprompter.rs/javni-dug-divlja-vucic-digao-javni-dug-na-709-odsto-bdp.html



 

Нема коментара: