понедељак, 29. децембар 2014.

Srbija će biti pošten pregovarač

BEOGRAD, 29. decembra 2014. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da od 1. januara 2015. Srbija ima veoma odgovornu dužnost da bude kredibilan predsedavajući OEBS-u koji će imati poverenje svih članica i biti "pošten pregovarač".

Na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare, sumirajući rezultate rada MSP ove godini i najavljujući aktivnosti za narednu godinu, Dačić je rekao da Beograd biti "diplomatska prestonica" narednog decembra, kao domaćin ministarskog saveta OEBS, sa učesnicima iz 57 država članica i 11 drugih zemalja.

"Važno je da budemo kredibilni kod svih i pošten pregovarač.. i da preduzimamo mere na deeskalaciji tenzija" koje postoje širom regiona OEBS-a, kazao je ministar.

"Glavni i strateški" cilj Ministarstva spoiljnih poslova naredne godine biće napredak u evropskim integracijama uz razvijanje što boljih odnosa sa zemljama koje nisu članice Unije, poput Rusije i Kine, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je odložena njegova poseta zbog izbora u Hrvatskoj i da verovatno neće biti organizovana pre marta.

Najavio je i održavanje trilaterale u Italiji 22. januara s ministrom spoljnih poslova Albanije, a kao važno naveo učcešće na Samitu Afričke unije u Etiopiji, takodje sledećeg meseca.

MSP će se baviti i sporazumima iz oblasti liberalizacije viznog režima.

http://www.beta.rs/default.asp?tip=article&kategorija=vestidana&ida=3173022&id=&ime=

Нема коментара: