уторак, 30. децембар 2014.

Rešenje u razgovorima sa advokatima

BEOGRAD, 30. decembra 2014. (Beta) - Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je u utorak da država ima mehanizme da obezbedi nesmetano funkcionisanje pravosudnog sistema i izrazio uverenje da do toga može da dodje kroz razgovore s predstavnicima advokata koji više od tri meseca štrajkuju.

Gostujući na televiziji Pink, on je, medjutim, rekao i da ne veruje da će se do rešenja stići do Nove godine, ali da to ne znači da ga neće biti kasnije.

"Moje opredeljenje je da treba razgovarati. Vodili smo sedam razgovora koji su bili dobri i razgovaralo se o suštinskim stvarima, ali ostala su neka sporna pitanja", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, od početka 2015. ceo tim ministarstva u pregovorima sa advokatima daće sve od sebe da se do rešenja dodje.

"Mi ne smatramao razgovore prekinutim", rekao je Selaković povodom saopštenja Advokatske komore Srbije i rekao da je poziv advokatima na dalje razgovore otvoren.

Na pitanje da li je i dalje pri stavu da u "blokadi pravosudja" neko stoji iza advokata, on je rekao da "kada se pogleda koliko je sudjenja odloženo važnijim javnim ličnostima, koliko početaka sudjenja čeka, ne može a da se ne poveže sa tim".

http://www.beta.rs/default.asp?tip=article&kategorija=vestidana&ida=3173352&id=&ime=

Нема коментара: