четвртак, 25. децембар 2014.

Preživeli smo mnoge diktature, preživećemo i ovu demokratsku

Ekskluzivna politička ispovest prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića u Nedeljniku


"Trebalo bi da se svi osećamo dobro u vezi slobode medija i da budemo otvoreni za kritike i debate. Sloboda medija nije pretnja, ali bi nedokazane tvrdnje i kritika zasnovana na lažima trebalo da budu predmet zakonskog sankcionisanja.

Međutim, potrebno nam je više rada i reformi pravosudnog sistema", poručio je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Aleksandar Karađorđević je u ovom intervjuu izneo svojevrsnu retrospektivu perioda provedenog u Srbiji, otkrivajući nepoznate detalje svog odnosa sa svim državnicima i političarima na političkoj sceni Srbije posle petog oktobra 2000. godine.

On je otkrio kako ga je Zoran Đinđić "vratio" u zemlju posle demokratskih promena, u kakvim je odnosima bio Koštunicom, Zoranom Živkovićem, bivšim komunistima sa crnogorske političke scene. Prvi put je izneo i zašto je imao probleme sa Tadićevom vladom, gde je bilo dosta onih koji su, kako kaže, pod uticajem komunističke propagande njegovu porodicu posmtrali kao nekog ko je iz zemlje pobegao sa punim vozom zlata, ali i otkriva kakve probleme ima sa sadašnjim vlastima.

Aleksandar Karađorđević je prvi put govorio o istorijskim pomirenjima koja su prošla mimo naše javnosti. Otkrio je da je njegova porodica bila u dobrim odnosima sa Jovankom Brozm sa kojom su se upoznali još 2002. godine, kao i kako se izmirio sa Titovim unukom Joškom.

"Ove godine nam je u poseti bio i nadvojvoda Karl, praunuk cara Franje Josifa, sa kojim je moj pradeda ratovao u Prvom svetskom ratu. Mi smo imali susret sto godina kasnije, u kraljevskom dvoru. To je bio zaista važan istorijski susret", rekao je Aleksandar Karađorđević u intervjuu za Nedeljnik, u kom je izneo i svoje viđenje političkih odluka svog oca i svog dede, zašto smatra da stvaranje Jugoslavije nije bila greška, zašto je morao da nam se dogodi 27. mart i šta misli o danjašnjim prekrajanjima istorije.

http://www.pressonline.rs/info/politika/343739/preziveli-smo-mnoge-diktature-prezivecemo-i-ovu-demokratsku.html

Нема коментара: