недеља, 28. децембар 2014.

Policija pojačava aktivnost na terenu

Ministar policije Nebojša Stefanović obišao je nove mešovite jedinice u Bloku 45, sastavljene od pripadnika
Žandarmerije i Policijske stanice Novi Beograd, koje su sinoć počele sa radom i koje će svake večeri biti na ulicama ovog dela Beograda, saopštio je MUP.

Nove patrole formirane su na predlog ministra Stefanovića, kako bi se pojačala aktivnost policije na terenu, a time i povećala bezbednost građana i njihove imovine.

"Odlučili smo da pokrenemo snažniju patrolnu aktivnost u čitavom Beogradu i prvi deo grada u kome počinjemo mešovite policijske patrole je Blok 45. Na ovaj korak odlučili smo se zbog pritužbi dela stanovništva koje ovde živi na razbojništva i zbog povišenog stepena kriminaliteta u ovom kraju", naveo je ministar.

Kako je rekao, svake večeri imaćemo po dve patrole, sastavljene od po tri pripadnika Žandarmerije i jednog iz PS Novi Beograd, koje će raditi čitave noći.

"Time pokazujemo da policija maksimalno odgovorno radi svoj posao, a uvešćemo ovakve patrole i u drugim delovima Beograda, gde god procenimo da je to potrebno", rekao je Stefanović tokom sinoćnjeg obilaska, dodavši da je i ličnim prisustvom želeo da pruži podršku pripadnicima mešovitih patrola.

Ministar je istakao da je u planu i otvaranje policijske ispostave u Bloku 45, jer će to doprineti podizanju bezbednosti u tom delu Begrada.

"Novim zakonom o policiji, koji će biti donet sledeće godine, želimo da vratimo policiju u zajednicu i uvedemo novi način rada u kome će ljudi znati svog policajca, a on će dobro poznavati svoju ulicu i kraj, kao i gde narkodileri pokušavaju deci da prodaju drogu", rekao je on.

Stefanović je najavio i pojačano prisustvo policije u uniformama i civilu tokom predstojećih praznika na teritoriji cele Srbije i da će oni brinuti o građanima i njihovoj imovini.

"Građani ne moraju da brinu da će se zbog praznične atmosfere policija opustiti. Naprotiv, bićemo veoma aktivni.

Kontrolisaćemo vozače i kažnjavati one koji voze pod uticajem alkohola, pa ih unapred molim da to ne rade. Mnogo je jeftinije uzeti taksi, nego plaćati skupe kazne. Time se smanjuje i rizik od tragičnih saobraćajnih nesreća", kazao je on.

Stefanović, takođe, moli građane da ne koriste vatreno oružje tokom praznika i poručuje da će policija biti rigorozna u kontrolisanju i sankcionisanju i takvih prestupa.

Istovremeno, građani treba da budu veoma oprezni i u korišćenju pirotehnički sredstava koja mogu da budu uzrok povređivanja, naglasio je Stefanović.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:526530-Stefanovic-Policija-pojacava-aktivnost-na-terenu

Нема коментара: