петак, 26. децембар 2014.

Optužen Bilal Bosnić

Zbog podsticanja na terorizam, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Huseina Bilala Bosnića. Sporna predavanja i pozivi koje je upućivao preko interneta


SARAJEVO - Tužilac Posebnog odseka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Huseina Bilala Bosnića, koji nalazi se u pritvoru, rekla je za “Novosti” Adisa Karačić, portaparolka Tužilaštva BiH.


Naša sagovornica precizira da se Bosnić tereti da je “tokom prošle i ove godine, javno na skupovima na kojima je okupljao pripadnike selefijske zajednice kao i putem društvene mreže održavao, objavljivao svoje govore i u njima podsticao pripadnike selefijske zajednice da postanu pripadnici organizovane terorističke grupe ISIL u takozvanoj Islamskoj državi i kao pripadnici te grupe učestvuju u aktivnostima koje organizuje ta teroristička organizacija”.

- Nakon ovakvog javnog podsticanja Huseina Bosnića, veći broj državljana BiH pripadnika selefijske zajednice, napustio je BiH i priključio se terorističkim organizacijama ISIL u Siriji i Iraku - kaže Adisa Karačić, navodeći delove optužnice. - Veći broj državljana BiH koji su otišli na ratište redovno su posećivali Bosnićeva predavanja, i dalje učestvuju u aktivnostima terorističke organizacije kojoj su pristupili i tako predstavljaju opasnost za BiH na način da se obučavaju i pripremaju i za sprovođenje terorističkih radnji i po povratku u BiH.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:526145-Optuzen-Bilal-Bosnic

Нема коментара: