недеља, 28. децембар 2014.

Može se raditi i s ovim platama

"Moguće je posao raditi i s ovakvim platama i biti motivisan ako u nešto stvarno verujemo", poručila je prosvetarima ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Ona je potvrdila da nastavnici u Srbiji ne mogu dobiti nikakvu novčanu pomoć kojom bi nadomestili smanjenje plata. Ministarka je poručila nastavnicima da im ne trebaju veće plate da bi motivisano radili svoj posao.

- Obraćam vam se kako bih građane Srbije podsetila da u 2015. svi moramo da zbijemo redove. Tako bismo napravili onu promenu koju smo sami sebi obećali i konačno promenili zemlju, koja je u stanju da svu energiju usmeri na neiskorišćene potencijale. Oni su sad neiskorišćeni jer se stalno bavimo sobom i gledamo kako da nam neko nešto da. Razumem nastavnike i ja sam roditelj - rekla je Udovički.

Negodovanje sindikata

- Te isprazne retorike nam je već preko glave. Ono što je Udovički izjavila je u najmanju ruku nepristojno, otužno i gnusno. Ako misli da se sa 39.000 dinara može raditi posao i biti motivisan, pozivam je da jedan mesec radi i živi sa tom platom - odgovara Dragan Matijević, predsednik Unije prosvetnih sindikata Srbije (USPRS).

One koji pamte Kori Udovički iz vremena kada je 2002. bila ministarka za energetiku ova izjava i nije previše začudila. Braneći poskupljenje struje i uvođenje novog tarifnog sistema, ministarka je tada  poručila da "penzioneri koji ne mogu da plaćaju struju mogu da prodaju svoje velike stanove", podseća Blic.

http://www.021.rs/Info/Srbija/Kori-Udovicki-prosvetarima-Moguce-je-raditi-i-s-ovakvim-platama.html

Нема коментара: