уторак, 30. децембар 2014.

Istraga protiv Ognjanovića


Ognjanovići su u proleće 2013. podigli Srbiju na noge molbom za prikupljanje 750.000 dolara za transplantaciju srca maloj Tijani

Više Tužilaštvo u Beogradu zvanično je pokrenulo krivični postupak protiv Jelene i Nebojše Ognjanovića i oni su osumnjičeni za prevaru i pranje novca, saznaje Blic.

Pozivajući se na izvor u Višem tužilaštvu, list navodi da je izdata naredba za sprovođenje istrage, što znači da će naredna saslušanja osumnjičenih i svedoka biti po nalogu tužioca.
Tužilaštvo je u sklopu pokretanja istrage tražilo međunarodnu pravnu pomoć, kako bi se ispitalo koliko i na kojim računima u inostranstvu Ognjanovići su imali novca.
List podseća da je ranije pisao da su Nebojša i Jelena Ognjanović sakrili na dva računa 118.414 dolara, koliko su Crkva Svetog Save i naša dijaspora u SAD prikupili za lečenje njihove pokojne ćerke Tijane.

List takođe saznaje da će, u izveštaju Radne grupe MUP dostavljenom Višem tužilaštvu u Beogradu, osim ove sume, predmet istrage biti i 30.000 dolara, o čemu postoje saznanja da su Srbi u SAD dali Ognjanovićima „na ruke“.
Ognjanovići su u proleće 2013. podigli Srbiju na noge molbom za prikupljanje 750.000 dolara za transplantaciju srca maloj Tijani.

U rekordnom roku na Tijanin račun u Komercijalnoj banci slilo se 2,6 miliona evra.
Pred put u SAD njen otac otvorio je račun u Srpskoj banci, na koji je položio 7.400 evra, a majka takođe svoj račun na koji je sa Tijaninog u dva navrata prebacila 932.700 i 332.000 evra.
Po dolasku u SAD otvorila je račun u “Dž.P.M.Č.”, gde je položila 18.000 dolara i potom ih skinula.
Devojčica je od aprila do jula bila besplatno smeštena u dobrotvornoj kući i provela je samo 10 dana u bolnici u Hjustonu, gde joj je ugrađena veštačka pumpa za srce.
Transplantaciju nije dočekala.

Bračni par Ognjanović je, po povratku u Srbiju, tvrdio da su sa Tijaninog računa platili za lečenje 1,1 milion evra, od cene transplantacije, koja nije ni izvršena, podseća.

http://www.akter.co.rs/29-bezbednost/114178-istraga-protiv-ognjanovi-a.html

Нема коментара: