субота, 27. децембар 2014.

Dosledno ćemo podržavati reformsku politiku vlade

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je danas da će ta stranka dosledno podržavati reformsku politiku Vlade Srbije, koja će uvek voditi računa o socijalno ugroženima.

"Pokret socijalista je dokazao da je dosledna levičarska partija. Nećete naći nijednu vladu u Evropi, nijednog ministra rada u Evropi, koji je u godini krize uspeo da izbegne umanjenje socijalnih davanja", rekao je Vulin Tanjugu uoči sednice Glavnog odbora te stranke na kojoj će biti sumirani rezultati rada te partije u 2014. godini.

Vulin je dodao da na to Pokret socijalista mora da bude ponosan, kao što je on veoma ponosan na Vladu Srbije i premijera Aleksandra Vučića, koji su ga podržali upravo u ovakvoj politici.

Poručio je i da je Pokret socijalista partija borbene levice i da je uvek bila na strani ljudi kojima je teško i na strani onih koji žive od svog rada.

"Mislim da smo to i sada dokazali, uostalom, naši funkcioneri na svim nivoima su se pokazali kao dobri i vredni ljudi", rekao je Vulin i istakao da se Pokret socijalista čvrsto držao svog programa.

Govoreći o planovima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje vodi već osam meseci, Vulin je rekao da je to Ministarstvo, u tom periodu, započelo mnogo više nego što je rađeno u proteklih desetak godina.

On je takođe naveo da je pokrenuta obimna zakonodavna aktivnost, navodeći Zakon o radu, za koji je rekao da se pokazao kao dobar zakon i da nije antiradnički.

Vulin je ocenio i da tim zakonom mogu da se ponose i levica i desnica u Srbiji, i poslodavci i zaposleni, a da je, uostalom, to priznala i čitava međunarodna zajednica, a sada priznaju i poslodavci i sindikati.

U 2015. godini, Vulin očekuje živu zakonodavnu aktivnost na promeni Zakona o socijalnoj zaštiti, Porodičnog zakona, Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom...

"Nastavićemo sve što smo započeli, nastavićemo sa revizijom penzija, nastavićemo sa drugačijim odnosom PIO fonda prema svojim korisnicima, nastavićemo sa mnogo borbenijom i mnogo efikasnijom politikom inspekcije rada, nego što je bilo svih godina pre nas", naveo je Vulin.

On je dodao i da će se nastaviti borba kako bi se rešio problem dece koja žive na ulici i nezbrinute dece, kao i da će se nastojati da se što više dece smesti u hraniteljske i usvojiteljske porodice.

Naveo je i da će jedan od prioriteta u 2015. godini biti zapošljavanje mladih, dodajući da je pokrenut čitav niz konkretnih podsticaja za njihovo zapošljavanje.

"Tako će se zavisno od toga u kojoj opštini dolazi do zapošljavanja podsticaji biti između 150.000 i 250.000 dinara, a za osobe sa invaliditetom između 180.000 i 300.000 dinara", naveo je Vulin.

Kako je dodao, uvodi se i program plaćanja stažiranja mladih, tako što će Ministarstvo šest meseci finansirati deo zarade mladih koji nemaju radno iskustvo.

Vulin je objasnio i da će poslodavac imati obavezu da posle tih šest meseci tu mladu osobu zadrži još najmanje šest meseci.

On je rekao da Ministarstvo i te kako vodi računa o mladima i da će to biti jedan od prioriteta i da su sredstva za program plaćanja stažiranja mladih već predviđena u budžetu za 2015. godinu.

http://www.novimagazin.rs/vesti/vulin-dosledno-cemo-podrzavati-reformsku-politiku-vlade

Нема коментара: