субота, 27. децембар 2014.

Direktori zovu nastavnike na informativne razgovore

Pedesetak prosvetnih radnika iz Kruševca održalo je juče u pet do 12 protestni skup ispred zgrade Školske
uprave zbog pritisaka koji se na njih vrše da okončaju štrajk.

- Protestovala sam i u vreme Miloševića, čak mi je i otkaz bio napisan, ali ni tada nisu vršeni ovakvi pritisci na nastavnike. Od direktora škole u kojoj radim, iz Školske uprave je zatražen spisak svih nastavnika koji su u štrajku i koji nisu radili u ponedeljak. Škola je u potpunoj obustavi, ali od 48 zaposlenih na spisku je samo 29. Tražila sam uvid u spisak, ali mi to nije dozvoljeno. Način na koji nas tretiraju Ministarstvo prosvete i Školska uprava je ponižavajući. Nije reč samo o mizernim platama - kaže Dragana Stevović, učiteljica sa 25 godina radnog iskustva u školi u selu Pepeljevac.

U Kruševcu su u ponedeljak nastavu potpuno obustavile sve škole, osim OŠ „Sveti Sava“ u Čitluku.

- Na nastavnike se vrši nenormalan pritisak da odustanu od štrajka. Neki su pozivani na informativne razgovore. U većinu škola su ušle inspekcije rada, koje kontrolišu dokumentaciju o štrajku. Od direktora se traži da dostave spiskove ljudi koji nisu držali nastavu u ponedeljak.
Traže se i poverljivi podaci, zbog čega ćemo se obratiti i zaštitniku građana. Ne možemo da pristanemo da imamo plate u rangu čistačica i šofera u javnim preduzećima - kazao nam je Dobrivoje Marjanović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije za Kruševac, dodajući da je zbog ovakvih postupaka resornog ministarstva i Školske uprave doveden u pitanje početak drugog polugodišta. 
 
http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/direktori-zovu-nastavnike-na-informativne-razgovore/79384

Нема коментара: