субота, 27. децембар 2014.

Dačić ne misli dobro Vučiću

Posprdna izjava prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra inostranih poslova Ivice Dačića da će u januaru ili početkom februara doći do rekonstrukcije Vlade Srbije, i to zato „što to Vučić tako voli“, ozbiljno je naljutila vrh Srpske napredne stranke i premijera lično. Svom kolegi i lideru socijalista prva je odgovorila potpredsednica Vlade i SNS-a Zorana Mihajlović, koja je konstatovala da Dačić nema dobre namere prema premijeru.

- Dobro je da Vučić vidi šta mu Dačić stvarno misli - konstatovala je ona. Mihajlovićeva je dodala da do sada nije bilo rasprava o rekonstrukciji Vlade, a da će, ako se o tome uopšte bude govorilo, to biti samo zato da Vlada bude efikasnija. To bi, kako je rekla, Dačić trebalo da zna, pošto je i sam bio premijer. Potpredsednica Vlade je naglasila da o rekonstrukciji Vlade do sada apsolutno nije bilo reči.

Tadić prva rezerva!

Zahlađenje između naprednjaka i socijalista najviše koristi moglo bi doneti Borisu Tadiću i njegovom SDS-u, koji rekonstrukciju Vlade kao zapeta puška čekaju na „klupi za rezerve“.
- Govorili su ljudi da smo u Vladi i nakon prošlih izbora. Mi ostavljamo otvorene mogućnosti i da budemo i da ne budemo u Vladi, i da budemo i da ne budemo u opoziciji - kazao je Tadić pre dve nedelje odgovarajući na pitanje da li će od januara njegova stranka biti u Vladi.
- Pretpostavljam da gospodin Dačić sa ove pozicije na kojoj se sada nalazi ne bi voleo da dođe do bilo kakve promene - zaključila je Mihajlovićeva i podsetila da su Vučić i SNS obećali da će Vlada raditi vrednije i efikasnije.

Dačić, koji je i lider SPS-a, izjavio je juče u jutarnjem programu Televizije „Pink“ da će rekonstrukcije Vlade biti zbog premijerovog političkog egzibicionizma!

- Biće rekonstrukcije zato što to tako Vučić voli, ali mislim da ni on sam u ovom trenutku ne zna ko će biti
Ivica Dačić i Zorana Mihajlović | Foto: Dušan Milenković
smenjen - rekao je Dačić i naglasio da sigurno iz Vlade neće otići aktuelni ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Željko Sertić i ministar prosvete Srđan Verbić.
 
Otkako je posle martovskih izbora formirana Vlada Srbije, došlo je do promene u julu, kada je ostavku podneo tadašnji ministar finanasija Lazar Krstić i kada je na njegovo mesto izabran Dušan Vujović, a potom za ministra privrede Željko Sertić.
 
Vučić u „kolubari“: Izmišljotina za smene Vujovića i Sertića

Premijer Vučić negirao je da će ministri finansija i privrede Dušan Vujović i Željko Sertić biti smenjeni u okviru rekonstrukcije Vlade. On je istakao da je Vujović jedan od njegovih najbližih saradnika i čijim je radom najzadovoljniji.
- Sramota me je i da komentarišem kolika je to neistina - odgovorio je Vučić na pitanje o spekulacijama medija o smeni tih ministara. „Prosto se pitam ko je mogao da izmisli nešto takvo“, rekao je Vučić. On je u „Kolubari“ prisustvovao pokretanju proizvodnje uglja na kopu „Tamnava - zapadno polje“, koji je bio poplavljen tokom majskih vremenskih nepogoda, i poručio da će elektroenergetski sistem Srbije biti stabilan.

http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/zorana-mihajlovic-dacic-ne-misli-dobro-vucicu/79376
 

Нема коментара: