субота, 16. август 2014.

Proveriti Jerkovićeve privatizacije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će biti ispitane sve okolnosti privatizacije preduzeća "Bačka" iz Sivca, koje je 2006. prodato svedoku saradniku Miletu Jerkoviću, a potom gurnuto u stečaj

Stefanović je za tabloid Informer rekao da je policija spremna da istraži navode premijera Aleksandra Vučića, "prema kojima je Jerković bio obavezan da u firmu investira samo 131.582 evra, što je vrednost jednog jedinog traktora, iako firma raspolaže sa 4.7333 hektara zemlje".

"Kriminalistička policija će proveriti navode i okolnosti. Nema pošteđenih od istrage, pogotovo što u ovom slučaju postoje sumnje da je sve urađeno u dogovoru s ljudima iz vrha bivše vlasti", rekao je Stafanović.

Prema dokumentaciji koju je Vučić obelodanio prilikom objave ugovora o investitorima iz UAE, "Bačka" je Jerkoviću prodata za 14.556.962 evra, od čega je izmirio svega 4.852.320 evra.
Posle kupovine, Jerković je, između ostalog, 73,73 odsto imovine firme stavio pod hipoteku, podseća Informer.

Vladajuća SNS postavila je ranije pitanje lideru krnje Demokratske stranke Bojanu Pajtiću od koga
su Mile Jerković i on, kao Jerkovićev "najbolji prijetelj", uzeli traktor, kao investiciju za firmu "Bačka" Sivac.

Srpska napredna stranka saopštila je takođe da je Demokratska stranka "postigla da bude gora i od svog istaknutog tajkuna, Mileta Jerkovića, jer je uspela da odvede u stečaj i propast pola preduzeća u Srbiji", navodeći "da je cela DS sastavljena od tajkuna".

"Što se tiče tajkuna, cela Demokratska stranka sastavljena je od tajkuna, počev od Bojana Pajtića, preko Dragana Đilasa, Dragana Šutanovca, Dušana Elezovića...Sve tajkun do tajkuna, a da li je i lopov do lopova, pitanje je za nadležne organe", navodi se između ostalog u jednom saoštenju
SNS.

http://www.e-novine.com/srbija/vesti/107896-Proveriti-Jerkovieve-privatizacije.html

Нема коментара: