четвртак, 20. август 2015.

Ovako Vučićeva savetnica za medije cenzuriše medije

Očito da je savetnica premijera Vučića za medije, Suzana Vasiljević, dobila je taj posao na osnovu iskustva u cenzuri medija.  -
Savetnica premijera Vučića za medije, Suzana Vasiljević, verovatno je dobila taj posao na osnovu iskustva u cenzuri medija.
Naime, dok se Suzana Vasiljević radila u Ministarstvu unutrašnjih poslova za vreme vladavine DS-SPS poslala je sa svoje privatne imejl adrese Birou za informisanje MUP-a instrukcije da određene informacije šalju samo “medijima koji su OK”.



“Blic” je tada bio na crnoj listi verovatno zbog toga što je pisao o Branku Lazareviću.
Lazarević je, inače, blizak saradnik Ivice Dačića koji je iz Ministarstva unutrašnjih poslova prebačen u Ambasadu Srbije u Atini. Protiv njega se vodi postupak zbog povezanosti sa Šarićevim klanom.
Čini se da su danas svi zvanični mediji “OK”.  Međutim, priča je u potpunosti drukčija sa medijima koji kritikuju rad Vlade i Aleksandra Vučića. Ti mediji nisu “OK” i sa njima Kancelarija za saradnju sa medijima ne sarađuje.



Kancelarija za cenzuru medija Vlade Srbije Sudeći po fotografijama sa profila na društvenim mrežama, Suzana je posebno bliska sa sadašnjim i bivšim novinarima TV “Prva”.


Suzana je u vreme slanja spornog imejla žarila i palila MUP-om kao obična saradnica na osnovu ugovora o povremenim i privremenim poslovima. Pitate se odakle Vasiljevićevoj takva ovlašćenja? Prema pisanju magazina “Akter”, Vasiljevićeva je tada bila u ljubavnoj vezi sa predstavnikom francuske obaveštajne službe Žoržom Uriotom.


Suzana i Žorž
Vasiljevićeva je ubrzo izbačena iz MUP-a i sklonjena u “Srbija Šume”. Dačić je Vasiljevićevu izbacio iz MUP-a kako bi francuskog obaveštajca navodno sklonio iz svog okruženja.


Suzana i Žorž
Dačić je sklonio Vasiljevićevu iz MUP-a i zbog sukoba sa Ivanom Petrović, predsednicom Saveta za informisanje SPS-a. Prema pisanju jednog beogradskog tabloida, Ivana Patrović je “pre izvesnog vremena, tokom svađe s jednom od devojaka zaposlenih u pres službi policije, u nastupu besa, izvadila pištolj i počela da vitla njime po kancelariji.”



Ivana Petrović
Beogradski tabloid tada nije naveo imena aktera, ali je na kraju otkiveno da je sukob izbio između Suzane Vasiljević i Ivane Petrović. Inače, Petrovićeva ima registrovan pištolj i redovno ga nosi sa sobom.
Uzimajući u obzir Suzaninu burnu biografiju, nije ni čudo što je baš ona postala savetnica za medije premijera Vučića.

Vučić i Suzana



http://www.teleprompter.rs/ovako-vuciceva-savetnica-za-medije-cenzurise-medije.html

Нема коментара: