субота, 23. април 2016.

Pečeni volovi, skidanje plakata i kafica sa biračima

Iako je na snazi predizborna tišina, što znači da su strankama i kandidatima zabranjene predizborne aktivnosti, očajnici na ivici cenzusa ne mogu da se uzdrže od kršenja zakona.
Cenzus stranke očajnički dele letke, ispijaju kafice sa biračima i peku bikove u toku predibzorne tišine.
Naime, prvo je na Vračaru oskrnavljen spomenik Borislavu Pekiću predizbornim propagandnim materijalom Demokratske stranke.
Zatim je u Lekovcu kandidat demokrata Momčilo Gligorijević prekršio predizbornu ćutnju kada je
pred kamerama delio predizborni materijal gradonačelniku i lideru leskovačkog SNS-a Goranu Cvetanoviću, prenosi Jugmedia.
On je gradonačelniku poručio da je u pitanju mali poklon vredan pažnje, a kada mu je novinar predočio da je prekršio predizbornu ćutnju on mu je odgovorio sa “onda ćemo da ćutimo!”
Na platou ispred Sportsko poslovnog centra u Odžacima lokalna samouprava, koju vodi SNS, organizuje večeras koncert trubačkog sastava “Big Bend Dejan Petrović”.
Kako se navodi “posetioci će imati priliku da uživaju u zvuku trube a kada ogladne mogu prezalogajiti pečenje sa ražnja.”
U jutarnjim satima u hladovini starih stabala ispred SPC Odžaci počelo je pečenje bika na ražnju koje
će trajati do večeras. Bik je težak oko pola tone a građanima će biti podeljeno više od 800 besplatnih porcija pečenja, preneo je jedan lokalni portal.
Borko Stefanović na ivici cenzusa organizovao je danas u Kruševcu spontano “ispijanje kafice” sa biračima.
Iako je strankama po zakonu zabranjeno sprovođenje predizbornih aktivnosti tokom predizborne ćutnje, Demokratska stranka
skida plakate Srpske napredne stranke.
DS je saopštio da je kandidat za poslanike sa njihove liste Radivojević priveden je noćas zbog toga što je u beogradskoj opštini Rakovica skidao plakate Srpske napredne stranke koji su bili zalepljeni na mestima gde to nije dozvoljeno.
Očajne demokrate ispod cenzusa i tokom predizborne ćutnje pokušavaju da prikupe u poslednjem trenutku još jedan glas. Ako od 4. marta nisu ubedili građane da glasaju za njihovu “pravednu Srbiju”, sigurno neće uspeti da ubede građana kršenjem zakona!
Pojedini režimski mediji preko portala i dalje puštaju reklame Srpske napredne stranke, a o kršenju predizborne tišine na internetu nije vredno ni govoriti.

http://www.teleprompter.rs/cenzus-stranke-ne-cute-peceni-volovi-skidanje-plakata-kafica-sa-biracima.html

Нема коментара: