четвртак, 21. април 2016.

Imamo osnovane sumnje da će doći do izborne krađe

Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je da ima saznanja da Srpska napredna stranka (SNS) priprema veliku izbornu krađu i da postoji osnovana sumnja da planiraju da ukradu 200.000 glasova na izborima koji se održavaju u nedelju, 24. aprila.
"Hiljade građana nam se javlja u poslednja tri dana i šalju fotografije listića sa pozivima za glasanje upućene ljudima koji ne postoje, odnosno, koji nikada nisu bili prijavljeni na adresama na koje se šalju listići", piše u saopštenju SDS.
Kako je navedeno, zakon jasno definiše da nije moguće da neko bude prijavljen na nečijoj adresi, bez saglasnosti vlasnika stana koji je na toj adresi.
Vlast se od ovih optužbi nevešto brani iznoseći neistine da se radi o građanima koji su preminuli ili su ođavljeni ranije sa tih adresa, ali da te promene nisu prijavljene u biračkom spisku, navode iz SDS ističući da je to očigledna neistina, jer se radi o građanima koji su prvi put prijavljeni na tim adresama.
SDS zahteva od tužilaštva da odmah pokrene istragu u MUP-u koji je dostavio podatke iz jedinstvenog biračkog spiska, a od Republičke izborne komisije da poništi glasanje na svakom biračkom mestu gde se utvrdi da je glasao neko od građana sa lažno prijavljenim prebivalištem.
"Očigledno je u svrhu prikrivanja planirane krađe, pušten i promotivni spot u kom se kao cilj postavlja izlaznost 4 miliona birača", rekao je predsednik SDS Boris Tadić.
On je naveo i da je SNS i došao na vlast "istresanjem džakova" sa navodono pokradenim listića na izborima 2012. godine.
"Podsećam da su nadležni organi odmah nakon izbora utvrdili da listići koje su Vučić i Nikolić istresali iz džakova nisu bili pokradeni, ali i na sramnu činjenicu da do danas niko nije odgovarao za iznošenje neistine koja je potencijalno ključno uticala na izborni rezultat. Oni koji su spremni da lažno optuže druge za krađu na izborima, spremni su i da pokradu izbore", naglasio je Tadić.

http://rs.n1info.com/a153905/Vesti/SDS-Imamo-osnovane-sumnje-da-ce-doci-do-izborne-kradje.html

Нема коментара: