уторак, 5. април 2016.

Govornica

* Kakav rezultat na izborima očekujete?
BIĆEMO neprijatno iznenađenje za Vučića i SNS, a prijatno za građane. I sam Vučić je rekao da gubi izbore, a ankete koje sam video daju slične parametre. Ali od tih brojki važnije je ono što vidim svakoga dana u susretu sa građanima - da su Vučićeve laži postale prozirne čak i članovima SNS. Očekujem da ovi izbori za Vučića budu ono što su za Miloševića bili septembarski 2000, s malom mogućnošću da ih, uz težak udarac, preživi, i da već 2017, na predsedničkim izborima, zajedno sa Nikolićem bude poslat na lošu stranu političke istorije.
Šta je vaš glavni adut u kampanji?
NOVA stranka, u koaliciji "Za pravednu Srbiju" zalaže se za borbu protiv kriminala. Pošto sam vodio "Sablju", mislim da nema potrebe da posebno dokazujem građanima da li imam snage i energije za "Sablju 2". Želimo da kroz zakonska rešenja vratimo čast obrazovanju, akademsku čestitost i da naš obrazovni sistem bude moderan i upotrebljiv u 21. veku. Treća stvar je podizanje naše kulture većim ulaganjima, kako bismo je izvukli iz blata "Farme" i "Parova".
* Kako gledate na kritike da nudite istrošene ljude i politiku?
PRIČA o starim licima i politikama je za neuke. Da li su Vučić i Dačić bili nova lica 2012? Pa oni su duže u politici od mene. Da li je ta politika koju oni zastupaju nešto novo? Nije. Da li su Hilari Klinton i Tramp omladinci na političkoj sceni SAD? Priča o novim licima ima smisla na estradi i u reklamama za dečje igračke. U politici je važno da li neko nudi politiku koja je ostvariva i da li svojim pređašnjim radom može da bude garant da je spreman, sposoban i kadar da ostvari to što nudi kao nove ciljeve.
* Šta mislite o gafu Pajtića, koji je Slovake nazvao četnicima?
SPORNU izjavu nisam čuo. Činjenica je da izjave u kampanji nekada mogu da budu pogrešno protumačene. Zato je važno da političari vrlo precizno definišu ono što kažu.
* Kako će, po vašem mišljenju, izgledati vlast u Srbiji posle izbora?
MISLIM da niko neće ostvariti apsolutnu pobedu. Da li će koalicija u kojoj je Nova učestvovati u novoj vlasti, zavisi od rezultata, ali sigurno nećemo praviti saveze sa onima koji danas vladaju Srbijom.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:599013-Govornica-Zoran-Zivkovic-Nova-stranka

Нема коментара: