петак, 22. април 2016.

Danas presuda sudiji Blažiću zbog primanja mita

Presuda u krivičnom postupku protiv sudije Branislava Blažića, kao i Đorđa i Zorana Matića, okrivljenih za zahtevanje i primanje mita biće izrečena danas pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu.
Kako je saopšteno, objavljivanje presude zakazano je za 14.00 časova. Viši sud je prethodno ukinuo pritvor i odredio kućni pritvor osumnjičenima, jer je krivično veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal utvrdilo da nije opravdano i nužno određivanje pritvora osumnjičenima, ali da će, ako prekrše zabranu napuštanja stana, biti vraćeni u pritvor.
Izrečena mera može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, s tim što je sud dužan da svaka tri meseca ispita da li je dalje trajanje mere opravdano.
Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je u junu istragu protiv Blažića zbog sumnje da je od kraja aprila do polovine juna zahtevao i primio nagradu i uticao da se u krivičnom postupku protiv Đorđa Matića donese povoljna odluka po okrivljenog.
Naredba za sprovođenje istrage je doneta i protiv okrivljenih Đorđa i njegovog sina Zorana Matića zbog sumnje da su na ime ove usluge dali nagradu sudiji Blažiću, u ukupnoj vrednosti od 1.700 evra.
Sudija Blažić je sudija Višeg suda u Beogradu. On nije prošao reizbor 2010, ali je odlukom Ustavnog suda vraćen na posao.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/danas-presuda-sudiji-blazicu-zbog-primanja-mita/mwxb2lj

Нема коментара: