уторак, 12. април 2016.

Budućnost Vojvodine i Srbije je u proizvodnji hrane

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je danas u Srbobranu da „iako nas premijer u ostavci ubeđuje da nam nikada bolje nije išlo, činjenice pokazuju da je Srbija u sunovratu“:
- Srbija je na ivici egzistencije, nezaposlenih nikada nije bilo više, oni koji rade ne osećaju sigurnost da će taj posao imati i sutra, prekosutra... Vučićeva obećanja svode se na bajku o Beogradu na vodi, a od svega toga imamo tri iskopane rupe koje je prva kiša poplavila! Za četiri godine javni dug povećan je za čak 10 milijardi evra, a pritom ne postoji nikakav plan kako će taj dug biti servisiran.
Istakavši da je na delu erozija čak i ono malo demokratskih institucija koje su pretvorene u igralište Vučića i njegovih saradnika, Živković je poručio da građani moraju 24. aprila da iskoriste šansu i zaustave dalje propadanje Srbije.
Govoreći o ekonomski devastiranom Srbobranu, on je naveo da budućnost ne samo ovog mesta, već i Vojvodine i Srbije u celini leži u proizvodnji hrane.
- Sa ovakvom zemljom, tradicijom i kvalifikovanom radnom snagom, treba da budemo jedan od najvećih proizvođača hrane za tržište Evropske unije. Potrebno je da dođu ozbiljni investitori iz Evrope i da ovde proizvode hranu. To sigurno nisu Arapi koji se ne bave poljoprivredom iz očiglednih razloga, kao što je besmisleno i da bilo ko Vojvođane uči uzgoju svinja. Ali ti ozbiljni investitori ne treba ovde da proizvode poluproizvode, na primer pšenicu, šećernu repu ili kukuruz u džakovima, već gotove proizvode. Zašto ne proizvoditi čokoladu sa srpskom malinom ili srpskom višnjom?! To su berzanski proizvodi i to je budućnost Srbije – rekao je Živković.
Predsednik NOVE naveo je i da se takva budućnost ne gradi subvencijama koje se obezbeđuju otimanjem novca od siromašnih građana i davanjem velikim svetskim kompanijama. Umesto toga, istakao je, treba stvoriti stabilnost i funkcionalno tržište, pre svega iskorenjivanjem kriminala i korupcije.

http://novastranka.rs/zivkovic-buducnost-vojvodine-i-srbije-je-u-proizvodnji-hrane-video/
Постави коментар