среда, 23. март 2016.

NEVEROVATNA PREVARA: Pomoćnik Siniše Malog zaposlio lažnog Norvežanina u četiri javna preduzeća!

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević zaposlio je u čak četiri javna preduzeća muškarca koji se predstavljao kao Norvežanin Kristijan Stenberg. 
Izvesni Kristijan Stenberg dobio je, kao navodni stručnjak iz Norveške po preporuci pomoćnika gradonačelnika Beograda Borka Milosavljevića, posao u čak četiri javna preduzeća.
Stenberg je radio u Gradskoj uprava za cene, u Sava centru, a potom kao predsednik Nadzornog
odbora JKP “Beograd put” i finansijski i komercijalni direktor JP “Ada Ciganlija”.
Skupština grada Beograda postavila ga je 28. maja 2014. godine za predsednika Nadzornog odbora JKP “Beograd put”.
Kristijan Stenberg nije nikakav stručnjak iz Norveške. Njegovo prvobitno ime je Jasmin Buhić i poreklom je iz Mrkonjić Grada u BiH.
Jasmin Buhić upisao se na Fakultet za ekonomiju, finansije Univerziteta “Singidunum” u Beogradu, a pred kraj studija zvanično je promenio ime u Kristijan Stenberg.
Na portalu “Singipedia” Buhić je jedan od autora naučnoistraživačkog rada “Komparativna analiza računovodstvenih sistema Kraljevine Norveške i Republike Srbije“.
Od tada se predstavlja kao norveški finansijski ekspert. Na Fejsbuk nalogu, koji je u međuvremenu obrisan, pisalo je da je poreklom iz Osla i da je studirao u Norveškoj.
Za ovog lažnog stručnjaka iz Norveške saznalo se preko sumnjivih faktura u JP “Ada Ciganlija” gde je pet meseci radio kao komercijalni i finansijski direktor.
Kada su zaposleni u tom preduzeći shvatili da nešto nije sasvim u redu sa Kristijanom Stenbergom, razmatralo se pozivanje policije, ali su se rukovodioci preduzeća Stenbergu samo zahvalili na saradnji kako bi izbegli aferu.
Direktor JP “Ada Ciganlija” Žarko Šromaz nije želeo ni da demantuje, ni da potvrdi da se Stenberg bavio malverzacijama.
Ni Gradska uprava nije želela da objasni angažovanje Stenberga.
Kako se navodi, Buhića alias Stemberga preporučio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević.

http://www.teleprompter.rs/neverovatna-pravara-pomocnik-sinise-malog-zaposlio-laznog-norvezanina-u-cetiri-javna-preduzeca.html

Нема коментара: