среда, 23. март 2016.

I pored kriza, EU nastavlja podršku Srbiji

BEOGRAD - Evropska unija se toliko bavi krizama, da nema vremena, prilike, snage, ni energije da se bavi nekim drugim strateškim temama, kao što je proširenje, koje je veoma značajno za Srbiju, izjavila je generalna sekretarka Evropskog pokreta Maja Bobić.
Proširenje EU je u krizi koliko i sama evropska integracija, rekla je Bobić za B92 i istakla da države članice, pre svih Nemačka, ali i EU u celini, nastavlja podršku Srbiji otvaranju poglavlja.
Komentarišući primedbe Hrvatske kad je reč o otvaranja poglavlja 23 i 24, ona kaže da je primedbi bilo i ranije, i prilikom otvaranja Akcionog plana za poglavlje 23 kada je više zemalja članica, pre svega susedi, tražilo izradu akcionih planova za manjine.
"To je živ proces, možda i previše podložan pojedinačnim zahtevima zemalja članica, ali je takav jer podrazumeva razgovore sa svim državama EU. Čini mi se da su hrvatski zahtevi kontraproduktivni u odnosu na ono što ona deklarativno izgovara - da želi da nas podrži na putu ka EU. Upravo je otvaranje poglavlja 23 i 24 način da se to postigne", zaključila je Bobić.

http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/i-pored-kriza-eu-nastavlja-podrsku-srbiji_701482.html

Нема коментара: