среда, 23. март 2016.

Doživotna kazna za Karadžića

Koordinatorka nevladine organizacije "Žene u crnom" Staša Zajović izjavila je danas, dan uoči izricanja presude haškom optuženiku Radovanu Karadžiću, da očekuje da on dobije minimum doživotnu kaznu zatvora.
Komentarišući slučaj haškog optuženika Vojislava Šešelja, kome će presuda bez njegovog prisustva biti izrečena 31. marta, Zajović je rekla da je sve što se dešava oko Šešelja veoma degradirajuće za pravdu, posebno za instituciju kao što je Haški tribunal.
"To je prosto podilaženje najopasnijim političkim kalkulacijama i to ne sme da se desi. Srbija ima obavezu koju mora da ispunjava prema Haškom tribunalu i ne postoje nikakvi politički obziri koji su mogli to da opravdaju", rekla je ona.
Zajović je rekla i da Haški tribunal u potpunosti povlađuje političkim potrebama u Srbiji, navodeći da je to nedopustivo i neoprostivo.
Upitana zašto Haški tribunal povlađuje Vladi Srbije u slučaju Šešelja, Zajović je rekla da je to "zato što ima jedna tragična činjenica da je takozvani naoružani mir ili negativni mir važniji nego pravda".
"Jako je opasno za žrtve, za klimu u ovoj zemlji. To je umesto kažnjavanja, pružanje podrške onima koji su vršili zločine i koji su nastavili da slave zločine na svaki način i na svakom nivou i da se rugaju žrtvama kojih je jako mnogo", istakla je Zajović.

http://www.blic.rs/vesti/politika/zene-u-crnom-dozivotna-kazna-za-karadzica/6yq2txq
Постави коментар