недеља, 29. новембар 2015.

OPASNA EKIPA S GRADILIŠTA: Prijatelj šefa policije pomogao Dunjićevom ubici!

Goran Knežević, koji je s načelnikom PU Beograd Veselinom Milićem snimljen na gradilištu na Zvezdari, optužen da je s mesta zločina odvezao optuženog za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde
BEOGRAD - Goran Knežević, zvani Top, prijatelj načelnika beogradske policije Veselina Milića, obuhvaćen je optužnicom za ubistvo jednog od vođa navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića, saznaje Kurir. Interesantno je da je u ovom postupku kao svedok saslušavan i Milićev kum Lazar Hopl, koji je u to vreme bio suvlasnik splava „Džimis“, ispred kojeg je Dunjić ubijen.

Kurir je, podsetimo, objavio video-snimke na kojima se vidi kako Milić, Hopl i Knežević zajedno ulaze na gradilište u Pećkoj 13 na Zvezdari, koje su pritom, prema tvrdnjama vlasnika Bojana Gajovića, nezakonito prisvojili.


Ubica još u bekstvu

- Goran Knežević optužen je za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela - potvrdio je sagovornik Kurira iz Višeg tužilaštva.

Optužnicom je obuhvaćen i Vladimir Đurović, tadašnji šef obezbeđenja splava, koji se tereti za ubistvo. On se i dalje nalazi u bekstvu. Izvor Kurira navodi da se Milićev prijatelj sumnjiči da je posle likvidacije, koja se dogodila 16. maja prošle godine, lično odvezao Đurovića s lica mesta. U vreme ubistva Dunjića Veselin Milić već je bio načelnik beogradske policije.
- Policija je neko vreme tragala za Kneževićem, ali se onda on u pratnji advokata pojavio u policiji. Na saslušanju je priznao da je te noći bio na splavu, u društvu Đurovića i još nekoliko prijatelja. Ispričao je da nije tačno video šta se dogodilo, ali da je pomogao da ubica napusti lice mesta - objašnjava sagovornik Kurira iz istrage.

Kneževiću, kako navodi, tada nije određen pritvor, već je bio obavezan da se jednom mesečno javlja sudiji za prethodni postupak.
- U istrazi ubistva Dunjića saslušavan je i Lazar Hopl, ali kao svedok. On je govorio o tome kako su sa splava posle ubistva nestali snimci video-nadzora, ali ih je on kasnije našao i odneo u policiju - kaže naš sagovornik, dodajući da se ispostavilo da je hard-disk sa snimcima bio toliko oštećen da su snimci bili neupotrebljivi.

Hopl je inače tada rekao i da je on suvlasnik splava na kom je Vladimir Đurović radio kao šef obezbeđenja.

Milićevo obećanje

Podsetimo, posle ubistva Velibora Dunjića, mediji su objavili da se sumnja da ubicu krije jedan od vlasnika, koji mu je navodno i omogućio da pobegne iz zemlje. Spekulisalo se i da je ubica pregovarao o predaji, ali se do danas on nije našao u rukama srpskog pravosuđa. Interesantno je da je Veselin Milić tri dana posle ubistva Dunjića u medijima izjavio da je slučaj praktično rešen.
- Građani nemaju razloga da brinu, policija radi svoj posao. Identifikovan je ubica i uskoro se očekuje njegovo hapšenje - izjavio je Milić za televiziju Pink 18. maja prošle godine.


DUNJIĆ UBIJEN U BMW

Dunjić je ubijen 16. maja prošle godine ispred splava „Džimis“

navijač se BMW, u kom je bila i Nina Šobot, dovezao do splava

posle kraće rasprave Vladimir Ðurović je prišao i pucao u njega

Ðurovićev prijatelj Aleksandar Ðuranović bacio je pištolj u vodu

Goran Knežević odvezao je ubicu s mesta nesreće i od tada mu se gubi svaki trag





Bivši načelnik za ubistva
VRH POLICIJE OMETAO ISTRAGU LIKVIDACIJE

Vlastimir Vulikić, bivši načelnik za ubistva beogradske policije, izjavio je za Politiku da je u maju prošle godine vrh beogradske policije učestvovao u ometanju istrage ubistva Velibora Dunjića. Vulikić je izjavio da za policiju nije bilo sporno ko je ubica, niti šta je motiv, ali da je bio problem pronaći dokaze, među kojima je i hard-disk sa snimkom kamera koji je nestao.
- Operativci na terenu, nekoliko sati posle ubistva, registrovali su susret jednog od šefova beogradske policije sa osobom za koju se veruje da je suvlasnik splava „Džimis“ - rekao je tada Vulikić, ali nije imenovao ljude na koje misli.

Ipak, javna je tajna u policiji da je taj šef policije bio Veselin Milić.

Vulikić je, inače, ubrzo nakon ovog zločina smenjen s mesta načelnika Trećeg odeljenja UKP Beograd.
Zid ćutanja
NIKO NE ODGOVARA NA NAŠA PITANJA

Načelnik beogradske policije Veselin Milić juče nije odgovorio na naša pitanja u vezi s optužnicom protiv Gorana Kneževića. Ostali smo uskraćeni i za Kneževićev odgovor budući da je njegov broj poznat našoj redakciji bio isključen. Lazar Hopl juče nije želeo da komentariše naša saznanja, a MUP Srbije nije poslao odgovore na ova pitanja, ali ni na ona koja smo poslali početkom nedelje.

http://www.kurir.rs/crna-hronika/opasna-ekipa-s-gradilista-prijatelj-sefa-policije-pomogao-dunjicevom-ubici-clanak-2036551

Нема коментара: