понедељак, 14. септембар 2015.

Vratićemo vas u Srbiju!

Mađarska će od sutra potpuno zatvoriti svoje granice za izbeglice, a premijer Viktor Orban preti da će svakoga ko ipak uspe da uđe u tu zemlju poslati u Srbiju.
U tom cilju, u mestu Reske, na granici Mađarske sa Srbijom, raspoređeno je 4.300 mađarskih vojnika naoružanih automatima, koji su čak dobili dozvolu da pucaju ako ih migranti na neki način ugroze.
 
Našu zemlju ove jeseni i zime čeka drama, jer u EU procenjuju da će narednih meseci čak 500.000 migranata pokušati da uđe u Uniju!

Sa terena, na granici sa Mađarskom, stižu vesti da se broj migranata povećava, jer žele da pređu šengensku granicu pre 15. septembra, za kada je Mađarska zakazala totalno zatvaranje granice za izbeglice.
 
„Blic“ je ministre u Vladi Srbije pitao šta će Srbija da radi kada Orban zatvori granicu i počne da nam vraća izbeglice.
- Srbija će i dalje biti dobar domaćin, prema izbeglicama ćemo se ophoditi humano, u skladu sa evropskim vrednostima i međunarodnim zakonima. Ako njihovo kretanje bude dodatno otežano, moguće je da će promeniti pravac ili će naći neke druge načine da stignu do svog odredišta. Ti ljudi nemaju više šta da izgube - kaže za „Blic“ ministar policije Nebojša Stefanović.
 
Kako ističe, MUP i dalje intenzivno radi na evidenciji i registraciji svih lica koja ulaze i izlaze iz zemlje.
 
Bačkulin: Sledi nam katastrofa!
Predsednik Mesne zajednice Horgoš Ištvan Bačkulin kaže da „ne sme ni da pomisli“ šta će se desiti nakon što Mađarska sutra pooštri kontrolu granica i zatvori železničke prelaze. „Horgoš ima 5.700 žitelja, a desiće nam se da imamo duplo više migranata“, kazao je Bačkulin.
- Ako Orban misli da vraća izbeglice, to je nemoguće, jer je samo njih 500 zatražilo azil kod nas. Svi hoće u zapadnu Evropu i niko ih neće moći zaustaviti - jasan je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.
 
Ministar za socijalnu politiku Aleksandar Vulin potvrđuje da se očekuje veći priliv izbeglica.
 
- Zbog toga na severu zemlje tražimo odgovarajući privremeni kapacitet, gde bi migranti mogli da se sklone od zime. Takođe, povećavaju se kapaciteti i u Preševu, dok je između Miratovca i Preševa obezbeđen prevoz vozom kako bi se ovim ljudima omogućio brži prolaz - objašnjava Vulin.
 
Kako naglašava, Srbija neće graditi trajne objekte za zbrinjavanje izbeglica.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/590394/ORBAN-PRETE-MIGRANTIMA--Vraticemo-vas-u-Srbiju


1 коментар:

ranko plavsic је рекао...

Drage moje komsije Madjari bas vam se nesto neda, stalno ste tu negde u nekakom podredjenom polozaju pa ste stalno na nekom partnersko-politickom udaru.
kad ste bili austrougarska vodili su vas austrijanci,socijalisticka madjarska je jedva disla ispod ruske cizme a cad kad ste clanica EU neznate vise ni sta pricate.Prije svega nemozete ljude koji beze iz ratnog podrucja da zaustavljate (ogradjujete se sa bodljikavom zicom,bijete decu,bacate im hranu kao psima) oni hoce u evropu a madjarska je samo jedna od clanica znaci sama nije EU. I jos najbljutavija izjava je da ce ih sve vratiti u Srbiju.Svestan sam da nemate neko visoko misljenje o Srbima pa ste poistovetili Siriju i Srbiju.