петак, 28. август 2015.

Vežbe srpske vojske u Nemačkoj

Pripadnici 21. pešadijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske učestvovali su na vežbi "Allied Spirit II", koja je održana u multinacionalnom centru za obuku "Hoenfels", u Nemačkoj.
Na vežbi koju je organizovala Evropska komanda Oružanih snaga SAD, pored pripadnika Vojske Srbije učestvovalo je oko 4.500 vojnika iz Češke, SAD, Kanade, Gruzije, Italije, Mađarske i Velike Britanije, saopštila je Vojska.
Vod sastava dva oficira, tri podoficira i 25 profesionalnih vojnika, kojim komanduje kapetan Boris Stanojević, sa pripadnicima oružanih snaga sedam država u sklopu vežbe izvodio je kombinovane napadne i odbrambene operacije, uvežbavajući zajedničku intervenciju u ovim vrstama operacija.
Cilj vežbe bio je unapređenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja pripadnika Kopnenih vojski zemalja partnera u realizaciji operacija u multinacionalnom okruženju.
Jedinice Kopnene vojske obučavaju se u multinacionalnom centru za obuku "Hoenfels" od 2011. godine, a ovo je treća vežba na kojoj, radi povećanja operativnih sposobnosti svoje jedinice učestvuju pripadnici 21. pešadijskog bataljona.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/2020756/Ve%C5%BEbe+srpske+vojske+u+Nema%C4%8Dkoj.html

Нема коментара: