петак, 28. август 2015.

Prijava protiv bivšeg člana Skupštine grada Niš zbog neosnovane dodele stana solidarnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u tom gradu protiv bivšeg odgovornog lica Skupštine grada Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.
Sumnja se da je ona, od 2001. do 2003. godine, omogućila neosnovanu dodelu gradskog stana solidarnosti, površine 62 kvadratna metra, radniku Gradske uprave u Nišu, saopštio je MUP.
 
Osumnjičena je, kao odgovorno lice Skupštine grada Niša, u ime Skupštine, septembra 2000. godine, zaključila ugovor sa Fondom solidarne stambene izgradnje, o dodeli dva stana radnicima Gradske uprave, nakon čega je imala obavezu i da sa radnicima zaključi ugovor, kojim bi ih obavezala da po subvencionisanim uslovima otplaćuju kupljeni stan.
 
Postoje osnovi sumnje da je osumnjičena sa jednim radnikom Gradske uprave izbegla zaključivanje ugovora i na taj način mu omogućila sticanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od oko 2,3 miliona dinara, na koliko je procenjena vrednost stana, navedeno je u saopštenju.


http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/586320/Prijava-protiv-bivseg-clana-Skupstine-grada-Nis-zbog-neosnovane-dodele-stana-solidarnosti

Нема коментара: