субота, 31. јануар 2015.

Tabakovićka menja zakon da nikada ne može da odgovara za štetu koju napravi!

U predlogu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj banci guvernerka Jorgovanka Tabaković želi sebe da zaštiti kao belog medveda. Naime, ukoliko se usvoje ove predložene izmene, Jorgovanka nikada neće moći da odgovara za štetu koju napravi!U tekstu predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj banci Jorgovanka zahteva sledeće:
“Narodna banka Srbije, guverner, viceguverneri, direktori Uprave za nadzor i drugi zaposleni ne odgovaraju za štetu koja nastane u
obavljanju poslova Narodne banke Srbije, osim ako se dokaže da nisu postupili u dobroj veri”. Pazite na frazu “u dobroj veri”. Interesuje nas kako bi se “u dobroj veri” dokazalo na sudu. Dakle, nikada neće moći da odgovara pred sudom.

“Šteta iz stava 1. ovog člana, zaposleni iz tog stava ne mogu odgovarati ni nakon prestanka radnog odnosa u Narodnoj banci Srbije, odnosno prestanka vršenja funkcije”. 

Pitamo se samo čega se to Jorgovanka plaši kada očajnički želi da sebe osigurna da se nikada ne nađe na sudu pravde zbog moguće štete koju načini? Kakvu li je to štetu Jorgovanka već napravila?http://www.teleprompter.rs/tabakovicka-menja-zakon-da-nikada-ne-moze-da-odgovara-za-stetu-koju-napravi.html


Нема коментара: